Kom je altijd te laat? Dan leef je waarschijnlijk langer

Ha!

Lees ook

Als je met vrienden hebt afgesproken, kom je standaard een halfuur te laat. En op je werk kom je altijd tien minuter later dan gepland een meeting binnen hollen… Zijn dit herkenbare situaties voor jou? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Langer leven

Uit onderzoek blijkt dat te laat komen gezondheidsvoordelen heeft. De studie stelt namelijk dat mensen die nooit op tijd komen, iets langer leven dan degenen die wél altijd op tijd komen. Tevens zijn laatkomers productiever én minder gestrest dan niet-laatkomers, wat zou leiden tot een lagere broeddruk, een kleiner risico op hart- en vaatziekten en een lagere kans op depressies. Al deze health benefits bij elkaar opgeteld, zou ervoor zorgen dat je langer leeft. Aldus de onderzoekers.

Optimistisch

Ook zouden laatkomers optimistischer zijn, omdat ze geloven dat ze veel gedaan kunnen krijgen in een korte tijd. Onderzoekers van Harvard Medical School leggen uit: ‘Uit onderzoek blijkt dat een optimistische kijk op het leven op jonge leeftijd voor een betere gezondheid en lager sterftecijfer kan zorgen voor de komende vijftien tot veertig jaar.’ Goed, reden genoeg om ’s ochtends wat langer in bed te blijven liggen en je ochtendroutine gehaast te doen, dus.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook