5 tips om gemotiveerd te blijven

Handig!

Lees ook

Het is lastig om gemotiveerd te blijven met alle prikkels die we dagelijks krijgen. Daarom zetten we vijf tips op een rij waardoor jij gemotiveerd blijft, met de afleiding om kunt gaan en je doelen bereikt.

1. Wees er zeker van dat het jouw doelen zijn.

De doelen die we hebben zijn soms gebaseerd op wat we zouden moeten doen of wat mensen van ons verwachten. Zorg ervoor dat je achter iets aangaat wat jij wil en wat jou gelukkig maakt en niet iemand anders.

2. Visualiseer je resultaten

Zorg ervoor dat jij je eindresultaat duidelijk hebt gevisualiseerd en hoe het zal zijn als jij je einddoel hebt bereikt. Weet dat de weg er naartoe enorm zwaar kan zijn, maar denk ook aan de verlichting die je voelt wanneer je het hebt gehaald.

3. Wees consequent

Zelfs wanneer je niet in de stemming bent, probeer dan alsnog één actie te ondernemen. Zo kom je alsnog een stukje dichter bij je doel.

4. Opsplitsen

Wanneer je één heel groot doel hebt, is het makkelijker om je doel in kleine delen op te splitsen. De kleine doelen bereik je makkelijker en zo kom je stapje voor stapje dichter bij je doel, of dit nou hardlopen is of het sparen voor je droomvakantie.

5. Maak je geen zorgen over wat je niet kunt controleren

Het is beter om je te concentreren op het werk waar je wel grip op hebt. Dus wanneer je vaak in de stress schiet en alle ‘wat als’ vragen door je hoofd gaan, laat het gaan en focus op het werk dat je wel kunt beheersen.

Bron: Marie Claire

Laatste nieuws

Zie ook