Deze voedingsmiddelen zorgen voor een stralende huid

Goed om te weten!

Lees ook

Een stralende huid, wie wil het niet… De vraag is alleen: hoe krijg je dit voor elkaar? Want een stralende huid krijg je niet alleen door de juiste beautyproducten te gebruiken. Ook voldoende water drinken en de juiste voedingstoffen tot je nemen zijn essentieel. Je bent immers wat je eet. 

Hydratatie

Heb je last van puistjes en/of rimpels? Dan kun je dit verhelpen door goed te hydrateren. Drink daarom voldoende water per dag en gebruik voedende, vochtinbrengende huidverzorgingsproducten. Je zal zien en beleven dat je huid er binnen de korte keren veel stralender uitziet. 

Kleurrijk

En dan met name groentes in de kleuren oranje, groen en roze. Oranje groenten (wortels, zoete aardappels en pompoen) zijn rijk aan bètacaroteen. Dit stofje zet je lichaam om in vitamine A, wat celvernieuwing bevorderd en huidversterking bewerkstelligd. Groene voedingsmiddelen, zoals broccoli en spinazie, bevatten mineralen zoals calcium, magnesium en alkaloïden, die helpen het lichaam te neutraliseren van zuren. Ook bessen, die een bron zijn van antioxidanten, en producten als zalm, tonijn en forel (omega-3) zijn de moeite waard om aan je dieet toe te voegen als je een stralende huid wil. De vitamine C (die in bessen zit) en visvetzuren helpen je cellen te beschermen tegen vrije radicalen (vervuiling) en stimuleren het vochtbalans.

Zo, nu weet je ook wat er niet op je wekelijkse boodschappenlijstje mag ontbreken!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook