5 duurzame kledingmerken: tijdloos en milieuvriendelijk

Stay sustainable!

Lees ook

Duurzame kleding wordt steeds populairder en dat is maar goed ook. Want eerlijke lonen, veilige werkomstandigheden en minder belasting voor het milieu zijn een must

Aesthetic stories

Aesthetic Stories is een modelabel ontworpen in Amsterdam en eerlijk geproduceerd in Portugal. Het merk ontwerpt tijdloze, duurzame kledingstukken gemaakt van kwalitatieve stoffen als biologisch linnen, katoen en wol. Deze items geven je erg lang draag plezier en zijn goed betaalbaar.

Embassy of Bricks and Logs

Dit jassen label vindt kwaliteit en duurzaamheid naast stijl erg belangrijk. De jassen van Embassy of Bricks and Logs zijn eerlijk en duurzaam gemaakt van de beste kwaliteit zodat ze lang meegaan. Daarmee passen ze perfect in de beweging van slow fashion.

Alchemist

Items met een minimalistisch, maar ook romantisch silhouet. De missie van Alchemist is om high-fashion te combineren met een bewuste levensstijl. Volgens Alchemist is mode meer dan een mooi item. Aandacht voor mens en milieu is voor het Nederlandse merk heel belangrijk.

Kings of Indigo (Koi)

Dit Nederlandse jeansmerk is uitgegroeid tot een volwaardig kledingmerk. Koi hecht evenveel waarde aan sociaal duurzaam ondernemen als aan een duurzaam milieu. Het merk staat voor eerlijke en veilige werkomstandigheden voor iedereen die bijdraagt aan het maken van de kleding. 

Matt and Nat

De naam Matt and Nat staat voor ‘materials and nature’.  Wat Matt and Nat bijzonder maakt is dat er niet gewerkt wordt met dierlijke materialen. De tassen worden gemaakt van een niet-van-echt-te-onderscheiden vegan leer. Deze biologisch afbreekbare kunststoffen, bezitten dezelfde kwalitatieve eigenschappen als echt leer. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook