Verrassende collecties tijdens de Dutch Sustainable Fashionweek

Wow!

Plastic, gedroogd fruit, koffie en boomschors. Het eerste wat in je opkomt? Zeker geen kleding, maar dat is het wel! Tijdens Dutch Sustainable Fashion Week lieten vier Nederlandse designers zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzame materialen. 

Nieuw leven

Tommy Driesen opende de Fashion Week in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Zoals altijd zorgde hij voor één groot spektakel. De ontwerper toonde een collectie van vintage en gedragen kledingstukken, die opnieuw tot leven kwamen in nieuwe creaties. Denk aan lijfjes die compleet uit elkaar werden gehaald en rokken samengesteld van stukken uit andere rokken. 

Instagram: tommydriessen

Tim Dekkers

De tweede designer was Tim Dekkers, iemand die zich laat leiden door hoe materiaal voelt. In dit geval gebruikte hij gedroogd fruit. Zijn boodschap? We hoeven de natuur niet te manipuleren om het bruikbaar te maken. Hij gebruikt juist grondstoffen op een manier, zodat je nog kunt zien wat het is. 

Instagram: ttbdekkers

Westerse vertaling

Sharita Karsten maakte in haar collectie juist gebruik van afval, restmateriaal en oude kledingstukken. Haar collectie is geïnspireerd op bewoners over de hele wereld, die materialen dragen van wat er in hun directe leefomgeving te vinden is. Omdat in onze Westerse wereld veel overtollig plastic en afval te vinden is, is dit haar vertaling daarvan. 

Instagram: sharitakarsten

Koffiepoeder

De laatste designer is Weiyu Yung, die restmaterialen uit kledingfabrieken met natuurlijke materialen combineert. Hij maakt gebruik van nieuwe stoffen, gemaakt van: gemalen koffiepoeder, plastic flessen en boomschors, zonder dat er chemische middelen aan te pas komen. 

Instagram: weiyuhung_design

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock/Instagram

Laatste nieuws