Indrukwekkende waterprojecten tijdens de Dutch Design Week

Geïnspireerd op de natuur.

Lees ook

Kunstenaar Jólan van der Wiel haalt inspiratie voor zijn ontwerpen uit de natuur. Zo ook bij deze creaties op de Dutch Design week in Eindhoven,  waarbij hij water als uitgangspunt heeft genomen. 

Journey of a raindrop

Transnatural organiseert tijdens de Dutch Design Week tentoonstellingen waarbij watergerelateerde uitdagingen centraal staan. Zo laat Van der Wiel hier, tijdens zijn tentoonstelling Post Drough, een installatie zien die bezoekers de verschillende vormen die een regendruppel kan aannemen ervaren. 

Journey of a raindrop zal te zien zijn op het Campina terrein naast de ingang van de Design Academy show. (Beeld: Issey Miyake)

Watervase Free

Voor dit project heeft van der Wiel samengewerkt met technisch ontwerper WoWt. Hierbij hebben ze de relatie tussen glas en water onderzicht, wat tot uiting komt in een installatie van een glazen vaas die inspeelt op de optische illusie door het spel van vormgegeven water. 

Watervase Free zal te zien zijn in het Veengebouw. 

De projecten van Jólan van der Wiel zijn van 19 t/m 27 oktober te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Klik hier voor meer informatie. 

Beeld: Issey Miyake

Laatste nieuws

Zie ook