Luistertip: de tweede aflevering van ‘Koplopers in fashion’

In deze aflevering komt oprichter en eigenaar van het Amsterdamse modelabel Loop. a life and Brightloops aan het woord.

Lees ook

Tijdens de podcastserie ‘Koplopers in fashion’ bespreekt Annet Goede, initiator van AllGoods, iedere keer met een inspirerende gast uit de textiel- en mode-industrie hoe het gesteld is met de duurzaamheid in de kledingindustrie. Deze keer is het de beurt aan Ellen Mensink, oprichter en eigenaar van het Amsterdamse modelabel Loop. a life and Brightloops. 

Loop. a life 

Gooi jij je oude kleding wel eens in kledingcontainers? Good job!  Modelabel Loop. a life werkt namelijk met die afgedankte kleding en industriële restanten. Jouw oude en andere waardeloos geworden kledingstukken en restanten worden op een innovatieve manier teruggebracht naar de vezel. Die vezels worden vervolgens hergebruikt in een kwalitatieve nieuwe collectie truien en vesten.

Proces

In de podcast vertelt Ellen Mensink over dit proces. Hoe gaat het in zijn werk? Wat maakt een product circulair en wat is daar voor nodig? Waar loopt de oprichters van het label tegenaan en hoe kunnen consumenten hier in positieve zin aan bijdragen? Wat maakt een modemerk echt duurzaam en hoe ver moet een merk hiervoor gaan? Deze tweede aflevering vindt een antwoord op al die vragen! 

Benieuwd? Je kunt de podcastafleveringen luisteren via Spotify en iTunes. 

Laatste nieuws

Zie ook