Dingen waar je echt geen sorry meer voor moet zeggen

Niet meer doen.

Het is makkelijk om je snel te verontschuldigen voor alles, zelfs als het niet nodig is. En uit een recent onderzoek is gebleken dat we gemiddeld acht keer per dag sorry zeggen. Daarom 10 dingen waar je voortaan geen sorry meer voor hoeft te zeggen. 

10 dingen 

1. Om nee te zeggen tegen plannen. ‘Sorry, maar ik kan vrijdag helaas niet naar de kroeg komen.’ Het is makkelijk om ergens ‘ja’ op te zeggen tegen dingen die op je pad komen. Maar als je de komende week druk bent of je hebt gewoon even quality time met jezelf nodig, hoef je je daar niet voor te verontschuldigen. 

2. Voor het vragen om hulp ‘Sorry dat ik je stoor, maar zou je me misschien ergens mee kunnen helpen?’

3. Voor het tonen van je gevoelens. ‘Ik kan mij niet genoeg verontschuldigen voor hoe ik me voel.’ Je kunt er niets aan doen hoe je je voelt, dus waarom zou je dan je excuses aanbieden? Ja, het is niet ideaal als je iemand anders pijn doet of de situatie ingewikkelder maakt. Maar het is wel belangrijk dat je naar je eigen gevoel luistert. 

4. Voor het uitspreken van je mening. ‘Het spijt me dat ik het er niet mee eens ben, maar…’

5. Dat je nog niet alles op een rijtje hebt. ‘Sorry, ik kan het me niet veroorloven / heb geen auto / heb de tijd niet…’

6. Voor het niet onmiddellijk beantwoorden van een appje, e-mail of belletje. ‘Sorry, voor mijn late reactie.’

7. Voor omstandigheden die je niet kunt controleren. ‘Sorry, de trein had vertraging.’

8. Voor het ziek melden. ‘Sorry, maar ik heb de hele nacht moeten braken, mag ik alsjeblieft de dag vrij hebben?’

9. Als je ergens bang voor bent. ‘Sorry, maar ik heb enorme vliegangst dus wees alsjeblieft geduldig met me.’ 

10. Om jezelf te zijnStop met je excuses aan te bieden voor iets dat jouw definieert. Je bent wie je bent en daar moet je trots op zijn. 

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws