Glutenvrije, vegan bananenpannenkoekjes

Eetsmakelijk!

Met World Vegan Day in aantocht delen we deze week lekkere veganistische recepten, om alvast wat inspiratie op te doen. Vandaag staan bananenpannenkoekjes op het menu. Een simpel recept voor een goede start van de dag. 

BANANA!

Het recept van deze pannenkoekjes is niet zo verschillend als het recept voor normale pannenkoeken. Het enige verschil is dat je gebruik maakt van rijpe bananen, in plaats van eieren, het meel vervangt door glutenvrij meel en melk door een plantaardige variant.

Ingrediënten (voor 10 pannenkoekjes)

2 rijpe bananen

150gr boekweitmeel

50gr amandelmeel

250ml amandelmelk

2tl bakpoeder

Een snufje zout

Kokosolie om in te bakken

How to prepare

Mix alle ingrediënten tegelijk in een keukenmachine (of met een handmixer) tot een glad beslag. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Draai je pannenkoekje pas om als de bovenkant ‘droog’ is. Beleg de pannenkoekjes met jouw favoriete fruit of siroop.

Beeld: iStock

Laatste nieuws