5 tips om je werkdag makkelijker door te komen

You're welcome!
werk

Aan sommige werkdagen lijkt geen einde te komen. Deadlines, zeurende collega’s en een baas die in je nek zit te hijgen helpen daarin zeker niet mee… Daarom zetten we vijf tips voor je op een rij om je dag beter te laten verlopen. 

1. Onzin vergaderingen

Ieder bedrijf kent vergaderingen. Superhandig om alles met collega’s weer op een rijtje te krijgen en te bespreken. Maar het is onnodig om drie keer per dag een vergadering bij te wonen met dezelfde mensen. Kijk of je bepaalde dingen ook telefonisch of per mail kunt bespreken. Zo houd je meer tijd over voor belangrijkere dingen. 

2. Korte e-mails

Niemand heeft behoefte aan eindeloos lange e-mails. Het is daarom belangrijk om ze kort en bondig te houden. Zeg dus wat je echt wil of nodig hebt van iemand, in plaats van er omheen te draaien.

3. Gebruik NNTR

NNTR staat voor ‘no need to reply’ en is een goede snelkoppeling om te gebruiken in de onderwerp regel van je e-mails. In principe staat er dat degene geen vragen hoeft te stellen of te bedanken. Zo bespaar jij jezelf een hoop 'onnozele' mails. 

4. Vliegtuigmodus

Zet je telefoon eens op vliegtuigmodus, zodat je niet afgeleid wordt door mails, sociale media of pop-ups die de hele dag doorgaan. Zo heb je echt even volledige rust. 

5. Weigeren

Wanneer je een uitnodiging krijgt voor een vergadering, is het niet verplicht om deze te accepteren. Je kunt een uitnodiging afwijzen als je denkt dat het niet relevant is om te gaan. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0e5f49e458d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });