Verhuis jij voor de baan van je partner? Dan bega je misschien deze drie fouten…

Denk er dus goed over na...

Lees ook

Je partner krijgt de carrièrekans van zijn dromen. Het enige probleem is, z’n nieuwe werkplek is niet bepaald om de hoek. Jullie besluiten te verhuizen en jouw baan op te zeggen, zodat je lover z’n droom kan verwezenlijken. Maar is dit wel echt de juiste keuze voor jou? En wat kun je doen om te achterhalen of dit wel hetgeen is waar jíj van droomt?

1. Puur financieel

Bij een grote beslissing als deze is geld vaak een essentiële factor. Maar wanneer dit de enige reden is om de baan aan te nemen, kan dat averechts werken. Houd in gedachten dat jullie beide levens drastisch worden omgegooid en is dat daadwerkelijk het geld waard?

2. Kortetermijndenken

Op de korte termijn hebben dergelijke beslissingen doorgaans weinig invloed, maar wat betekent een verre verhuizing voor jullie toekomstplannen? Willen jullie ooit nog terug verhuizen naar de plek waar jullie je leven hebben opgebouwd? Of zie je het wel zitten om voor langere tijd in een andere stad, of misschien wel in een ander land, te wonen? Denk hier goed over na, want wanneer je heimwee krijgt, ben je (letterlijk) nog veel verder van huis…

3. Cheerleader

Op de eerste plaats is het heel lief dat je je partner hierin support, maar zorg ervoor dat je niet zijn cheerleader wordt. Jij hebt ook je eigen leven, en een baan die je voor je partner opgeeft. Het is dus belangrijk om, indien je dat zelf wilt, het ook op werkgebied goed voor jezelf te regelen. Bekijk daarom welke carrièrekansen jouw branche biedt in je nieuwe woonplaats en zorg ten alle tijden dat (ook) jij aan de bal blijft.  

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook