Waarom ‘hard to get’ aantrekkelijk werkt…

Aha!

Lees ook

Hoe komt het toch dat onbereikbare personen woest aantrekkelijk zijn? Van iedereen op de wereld, is degene die ‘hard to get’ speelt het interessantst. Maar waarom eigenlijk? 

Onderzoek

Je doet zo ongelofelijk veel moeite om aandacht te krijgen van iemand waar je een oogje op hebt, maar dat genoegen blijkt helaas niet wederzijds te zijn. Flink balen natuurlijk, want dit is negen van de tien keer de uitkomst van jouw vlindergevoelens… Hoe komt het toch dat sommige vrouwen zich uitsluitend aangetrokken voelen tot onbereikbare personen? Onderzoekers van de Universiteit van Virginia en Harvard zochten ’t uit en stellen: er is niets aan te doen. 

Voor het onderzoek zijn zowel mannen als vrouwen ondervraagd. De vrouwelijke testpersonen werden onderverdeeld in drie groepen en kregen de Facebook-profielen van drie ‘knappe’ mannen te zien. Groep één kreeg te horen dat deze groep mannen de vrouwen leuk vinden, groep twee werd verteld dat de mannen de vrouwen een gemiddelde scoren zouden geven en de laatste groep werd wijsgemaakt dat de gevoelens van de mannen niet bekend waren.

Mysterieus

En wat blijkt? De laatste groep vrouwen voelde zich het meest aangetrokken tot de mannen. Vrouwen schijnen het mysterieuze in iemand dus aantrekkelijk te vinden. Uit het onderzoek blijkt ook dat we graag willen weten hoe een man over ons denkt. En als hij dat dus niet laat blijken, werkt dat aanstekelijk en dat maakt ‘m dus interessant. En hoe interessanter iemand is, hoe vaker je aan de persoon denkt, er gevoelens worden ontwikkeld en aantrekkelijker de persoon is (of lijkt). Mysterie opgelost! 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook