Dit is waarom je moet niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Aha!

Lees ook

Waxen, epileren, verven… Onze wenkies zijn belangrijker dan ooit tevoren. Het kan nog wel eens voorkomen dat je moet niezen bij het uittrekken van de haartjes. Maar hoe kan dat toch? Wij geven je het antwoord. 

The cut

The Cut vroeg aan universiteit Columbia waarom we moeten niezen wanneer we onze wenkbrauwen epileren. Want je bent namelijk niet de enige die niezer. Het blijkt dat we een bepaalde spier hebben, genaamd ‘Trigeminal nerve’. Die spier verbindt het gezicht met het brein en veroorzaakt sensatie tussen die twee. Deze spier bevat namelijk drie ‘takken’ en de meest relevante is de oogheelkunde tak. De zenuwtak verbindt het hoornvlies, de iris, het voorhoofd, delen van de sinus en slijmvliezen in de neus en de huid van de oogleden, wenkbrauwen en neus. 

Dit betekent dat je tijdens het epileren van je wenkbrauwen die spier activeert. Gelukkig is er ook een oplossing! Druk na het trekken aan het haartje op dat stukje huid. Dit zou het signaal blokkeren waardoor je niet meer hoeft te niezen. Wij weten in ieder geval wat we morgenochtend voor de spiegel gaan uitproberen. 

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook