Zit jij de hele dag? Dit gebeurt er met je billen

Zit jij 8 uur of langer achter je bureau?

Lees ook

Nu de kans groot is dat je thuis moet werken, zit je waarschijnlijk langer dan ooit achter je laptop. Je gaat (zeker met dit weer) minder snel even de deur uit voor een wandeling tijdens de lunch en buurten aan het bureau van je favo collega zit er ook niet in. Maar pas op, want Self Magazine schrijft dat een zittende baan ook nogal wat gevolgen heeft voor je billen.

Slaapmodus

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam. Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Bilspieren

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt. De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken tijdens het sporten. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen.

Dus zorg ervoor dat je regelmatig over opstaat, al is het om een kop thee te zetten!

Bron: Self | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook