Vreemdgaan, ruzie of zwanger? Dit betekenen de dromen die je over je relatie hebt

Dromen hebben vaak een diepere betekenis met betrekking tot je gevoelens en gedachten

Een goede nachtrust is belangrijk, maar dromen over je partner die vreemdgaat helpt daar niet bepaald aan mee. Geloof het of niet, dromen hebben vaak een diepere betekenis met betrekking tot je gevoelens en gedachten. Daarom hebben we veel voorkomende dromen over je relatie op een rij gezet mét de betekenis erbij.

Dromen & betekenis

Ben jij weleens hele dagen boos op je partner, omdat je hebt gedroomd dat hij of zij aan het aanpappen was met een ex? Of het bed in dook met een ander? Je bent niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 76% van de deelnemers hier weleens last van heeft. Meer dan de helft droomt weleens over ruziën met zijn of haar partner, maar ook dat ze seks hebben met elkaar. Maar, komt-ie, maar liefst 72% droomt weleens dat zijn of haar partner vreemd gaat met een ex. Ouch!

TheDozyOwl.co.uk zocht uit wat de meest voorkomende dromen over je relatie zijn en welke betekenis daar achter zit.

Link tool: post not found

Droom 1: Je partner gaat vreemd met zijn/haar ex
Het betekent meestal dat je onzekerheden hebt waar je aan moet werken. Het kan zijn dat je bang bent om verlaten te worden, je in de steek gelaten voelt door je wederhelft of gewoon niet zo zelfverzekerd bent. In sommige gevallen kan het ook betekenen dat er een derde persoon is en jij bang bent dat diegene een gevaar is voor je relatie.

Droom 2: Je partner maakt het uit
Je wordt vaak verdrietig wakker na deze droom, maar de betekenis is positiever. Het zou namelijk betekenen dat je de volgende stap in je relatie neemt. Je sluit dus een periode af en er begint iets nieuws wat spannend is. Denk aan het kopen van een huis, trouwen of een simpel iets als voor het eerst 'ik hou van je' zeggen.

Droom 3: Jij en je partner zijn zwanger
Mocht je nog niet met kinderen bezig zijn, dan kun je flink schrikken van deze droom. Maar, geen paniek: de betekenis is juist mooi. Het betekent dat je veel nieuwe ideeën hebt. Dat je partner ook voorkomt in de droom, is omdat hij of zijn je helpt deze nieuwe ideeën te realiseren.

Droom 4: Jij en je partner hebben knallende ruzie
Deze droom zou betekenen dat er al een tijdje gevoelens zijn die je voor je houdt, maar er wel echt uit moeten. Praat erover met je partner en zeg wat je dwars zit; je zult merken dat er een last van je schouders valt.

Droom 5: Jij en je partner hebben seks
Je mist spanning, wil iets nieuws proberen of geniet er niet meer zo van: je hebt bepaalde seksuele verlangens die je niet met je partner durft te delen. Doe dat wel, want het kan voor een sterkere band tussen jullie zorgen.

Droom 6: Je partner overlijdt
Een hele nare droom. Het zou betekenen dat je bang bent je partner te verliezen of vreest dat er een einde komt aan jullie relatie. Het kan ook betekenen dat het je is opgevallen dat je partner veranderd is en dat je ongerust maakt.

Droom 7: Je gaat vreemd met je partners vriend(in)
Maak je geen zorgen, dit hoeft niet te betekenen dat je je aangetrokken voelt tot die persoon. Vaak heeft het zelfs niks te maken met vreemdgaan op een romantische manier. Het betekent meestal dat je je schuldig voelt omdat je je partner op de een of andere manier of in een bepaalde situatie hebt verwaarloosd en dat goed wil maken. Bijvoorbeeld door hem te weinig aandacht te geven, teveel met werk bezig te zijn of weinig thuis te zijn.

Droom 8: Jij en je partner stappen in het huwelijksbootje
Mooi nieuws: jij en je partner groeien steeds dichter naar elkaar toe! Jullie willen liever dingen samen doen dan alleen en kunnen eigenlijk niet meer zonder elkaar. Je denkt misschien in real life nog lang niet aan trouwen, maar het betekent wel dat jullie er hele sterke band hebben.

Droom 9: Je partner probeert je te vermoorden
Dromen dat iemand je wil vermoorden kan heel eng zijn, zeker als dat iemand is van wie je houdt. Het betekent dat je bang bent voor iets en dat in real life probeert te vermijden. Misschien toch tijd om die angst onder ogen te komen?

Bron: TheDozyOwl.co.uk | Beeld: iStock

Laatste nieuws