Body positivity: deze fotograaf legt vrouwenlichamen in alle soorten en maten vast

Of je nou maat 34, maat 40 of maat 52 hebt, het hoort er allemaal bij. En het is allemaal mooi.

Lees ook

Waar een vrouwenlichaam in maatje 34 met een glad huidje zonder striae en haren jarenlang de norm was, is body positivity de laatste jaren steeds meer in opmars. Want ja, een vrouwenlichaam heeft nou eenmaal lumps and bumps. Striae, cellulite, beenharen, haartjes onder de navel, dikke haren rond de schaamstreek, puistjes en rollen. Of je nou maat 34, maat 40 of maat 52 hebt, het hoort er allemaal bij. En het is allemaal mooi. Australische fotograaf Millie Brandon wil dat aan de hele wereld laten zien.

Zelfverzekerd

Het is belangrijk om je lichaam te omarmen. Precies zoals het is. Zie de schoonheid in al die zogenaamde ‘imperfecties’, zegt Australische fotograaf Millie Brandon. Door échte vrouwenlichamen vast te leggen, hoopt zij vrouwen zelfverzekerder te maken. Haar foto’s laten zien dat het hebben van striae, cellulite en lichaamshaar hartstikke normaal en natuurlijk is.

Herkenbaar

Brandon deelt haar foto’s op Instagram, waar zij inmiddels ruim 6.800 volgers heeft vergaard. Veel mensen zijn onder de indruk van haar werk en zijn blij om zulke pure vrouwenlichamen te zien. 'Het is zo verfrissend om zulke prachtige beelden van vrouwen met een vergelijkbare lichaamsvorm als ik te zien', schrijft iemand. Een ander vindt de beelden ook herkenbaar: 'Ik heb ook haar en puistjes op mijn kont. Het is zo verfrissend om dit te zien, prachtig.'

Bekijk hieronder een greep uit het werk van Brandon.

Bron: Tipsenweetjes | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook