5 Bizarre dingen die je met pindakaas kunt doen

Had je niet verwacht he?

Pindakaasliefhebbers, opgelet! Je kunt veel meer doen met je favoriete notenboter dan het op je boterhammetje smeren of er koekjes van bakken. Aan déze vijf dingen komt je mond niet te pas.

1. Je benen scheren
Echt waar: mocht je een keer geen scheerschuim meer hebben, dan is pindakaas een geweldige vervanger. Door de oliën is pindakaas namelijk moisturizing, waardoor je er hele zachte benen van krijgt. (Kleine side note: ben je allergisch voor pindakaas, dan kan pindakaas ook huiduitslag veroorzaken.)

2. Stickertjes verwijderen
Krijg je weer eens een stickertje niet van je nieuwe schoenen af? Smeer er wat pindakaas op, laat vijf minuten zitten et voilá: het stickertje vliegt er vanaf.

3. Zachte haren
Omdat pindakaas zo moisturizing is, kun je het zelfs in je haren smeren. Gebruik het niet op je hoofdhuid, maar smeer het na het wassen in de puntjes. Laat intrekken en spoel grondig met lauwwarm water uit.

4. Kauwgum uit je haar halen
Is er een pluk kauwgum in je haar verstrikt geraakt? Smeer het stuk in met een eetlepel pindakaas en wrijf goed. Als het goed is glijdt de kauwgum er vanzelf uit. Even naspoelen en ziezo.

5. Leer schoonmaken
Vlek op je leren sofa? Smeer er een klein beetje pindakaas op en poets de vlek met ronde bewegingen en een poetsdoek weg.

Beeld: iStock

Laatste nieuws