Foodhack gaat viral: zo bak je het perfecte spiegelei

Na het zien van de video is de kans groot dat je meteen een eitje in de pan wilt gooien…letterlijk!

Lees ook

Als je een perfect spiegelei wilt bakken, word je vaak teleurgesteld. Zodra de schil breekt, breekt namelijk ook de dooier. Maar! Nu gaat er een manier om een eitje te breken heel het internet over. Na het zien van de video is de kans groot dat je meteen een eitje in de pan wilt gooien…letterlijk!

Spiegelei-hack

Een goed gelukt spiegelei – waarbij de eidooier heel blijft – ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk in een uitsmijter. Maar hoe zorg je ervoor dat dat gele bolletje intact blijft? Op TikTok leerden we dat dat makkelijker is dan verwacht. De truc is om vooral goed gebruik te maken van de zwaartekracht en van de pan die toch al op het vuur staat.

Viral video

De video waarin de Australische Susie Liv deze hack uitprobeert, is al tienduizenden keren bekeken en gedeeld. En wij durven wel te wedden dat menig kijker na het zien van de video ook meteen de keuken in is gedoken om dit trucje te testen. Hoe het werkt? Je laat het ei simpelweg vanaf een afstandje recht de pan in vallen. Het ei breekt en als je de eierschaal verwijdert, zie je dat de dooier nog helemaal intact is! Het eitje ligt al in de pan en je kunt meteen beginnen met bakken. Handig toch?

Zo ziet dat eruit:

@yesevil1

#stitch with @maddysumnerx what kind of Harry Potter shit is this #fyp #viral #stitch

♬ original sound – SusieLiv

Bron: Kookfans | Beeld: iStock, TikTok

Laatste nieuws

Zie ook