Oeps: je gebruikt droogshampoo dus helemaal verkeerd

Oeps, je blijkt het redmiddel niet helemaal juist te gebruiken...

Lees ook

Als je geen zin of tijd hebt om je haar te wassen, is droogshampoo je beste vriend. Even spuiten en je vettige lokken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Toch blijkt nu dat je het wonderproduct niet helemaal juist gebruikt…

Droogshampoo in de ochtend

Misschien denk je: droogshampoo is voor wanneer je het echt nodig hebt. In de ochtend bijvoorbeeld, wanneer je de deur uit moet en geen tijd hebt om je haar uitgebreid te wassen. Droogshampoo erin spuiten, even borstelen en klaar. Logisch toch? Maar er is dus een veel betere manier om het aan te pakken! Het gaat vooral om het moment waarop je de droogshampoo gebruikt. Dat kun je namelijk beter niét doen vlak voor je de deur uitgaat.

Zo werkt het beter

Haarstylist Ryan Trygstad legt uit aan het blad InStyle wat we allemaal fout doen met onze droogshampoo. 'Gebruik het preventief. Spuit het in de avond op je haarwortels, en het product neemt ‘s nachts alle overmatige olie op.' Zo voorkom je ‘s ochtends weer een paar minuten werk en heb je ook geen last van die wittige sporen van de droogshampoo net nadat je het hebt aangebracht. Omdat je je droogshampoo namelijk de avond ervoor al aanbrengt, zorgt het spul ervoor dat de olie uit je hoofdhuid wordt opgenomen zodra het vrijkomt. Sneller dan dat wordt het niet!

Lekker wakker worden

Met deze handige tip hoef je ‘s ochtends dus alleen nog maar je haar even in model te brengen. En zeg nou zelf: het is toch veel lekkerder om wakker te worden en géén vettige lokken te zien in de spiegel?

Bron: Dingenvoorvrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook