De 7 geheimen van mensen die nooit ziek worden

Goed om te weten in tijden van corona.

Lees ook

In tijden van een coronapandemie is het nooit een slecht idee om nóg beter voor je gezondheid te zorgen en je immuunsysteem te boosten. Daarom vind je hieronder 7 geheimen van mensen die nooit ziek worden.

De geheimen van een sterk immuunsysteem

Je kent het wel, iedereen heeft zo'n vriend, oom of kennis die nóóit ziek is. Als iedereen verkouden is, is er bij hun geen hoestje te bekennen. Als heel de familie buikgriep heeft, zitten zij lekker aan de Maccie. En en als iedereen uit het vliegtuig stapt alsof ze een week niet geslapen hebben, zijn zij fris en fruitig. Wil jij ook zo iemand zijn? Lees en leer.

1. Neem eens per maand een massage
Studies hebben aangetoond dat minimaal één keer per maand een massage krijgen je angst, bloeddruk en hoge hartslag kan verminderen. Het gevolg daarvan is dat je stress level daalt; de sleutel naar een goed immuunsysteem.

2. Ga voor een koude douche
Er wordt beweerd dat een koude douche kan helpen bij weinig energie, migraine, je bloedcirculatie en pijn in je lichaam. Er wordt nog volop onderzoek naar gedaan, maar volgens Mary Ann Bauman, auteur van Fight Fatigue: Six Simple Steps to Maximize Your Energy, kan het geen kwaad om te proberen. Zet daarom aan het einde van je douchebeurt de koude kraan een minuut aan.

3. Eet gember
Al decennialang is gember de go to wortel voor vele lichamelijke problemen, zoals darmproblemen. Onderzoekers geloven dat het je spijsvertering stimuleert, je darmspieren versterkt en helpt om voedsel door je darmkanaal te verplaatsen. Voeg verse gember toe aan een smoothie, in een gerecht of drink het als thee.

4. Was je handen regelmatig
Je handen wassen zou op nummer één staan als je geen griep wilt krijgen. Was je handen minimaal 20 seconden met warm water en zeep en zorg ervoor dat je geen plekken overslaat; dus niet alleen je handpalmen, maar ook onder je nagels en tussen je vingers. Droog ze vervolgens af met papieren doekjes.

5. Genoeg vitamine C en zink
Hoewel de meningen verdeeld zijn of vitamine C ook echt werkt tegen een verkoudheid, zijn er studies die aantonen van wel. Zeker bij mensen die veel stress hebben. Zink kan voorkomen dat virussen zich vermenigvuldigen. Wij zeggen: baat het niet, schaadt het niet!

6. Eet meer knoflook
De mensen om je heen zullen er minder blij mee zijn, maar voor je weerstand schijnt het wel goed te zijn. Knoflook is rijk aan antioxidanten die de immuniteit versterken en ontstekingen bestrijden, zegt professor in gezondheid Carmia Borek.

7. Blijf positief
Een studie heeft laten zien dat mensen die een positieve mentaliteit hebben, grotere hoeveelheden griepantistoffen in hun lichaam hebben. Hoe dat precies kan is nog niet duidelijk, wel weten ze dat de hersenen communiceren met het immuunsysteem en andersom. Word je toch ziek, focus dan niet op het negatieve en ga niet van het ergste uit. Het komt allemaal goed!

Bron: Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook