Dit schijnt hét geheim tegen hooikoorts te zijn

Het is niet fraai, maar als het werkt...

Lees ook

Het hooikoorts seizoen is van start. Word je nu al gillend gek? Geef de moed niet op, want er zou een wondermiddel tegen hooikoorts zijn…

Pissebed

Niezen, dikke rode ogen en een verstopte of juist een lopende neus horen er allemaal bij. Heb jij er ook zo'n last van, en hebben alle pilletjes en neusdruppels niets geholpen? Er is nog hoop: een pissebed eten.

Eet elke dag een pissebed en je bent verlost van al je hooikoorts-problemen. Althans, dat beweren mensen die lijden aan de vervelende pollenallergie. Het klikt ietwat bizar, maar er zijn mensen die zweren bij een pissebed als medicijn tegen hooikoorts. Er zijn online dan ook een hoop reacties van mensen die zeggen dat het ze écht heeft geholpen. Het klinkt niet fraai, maar als het werkt…

Werkt het echt?

KNO-arts Ranny van Weissenbruch vertelde aan RTV Drenthe hoe het mogelijk is dat het vieze insect een heilzame werking heeft. 'Bij pissebedden is de concentratie moleculen hoger dan een stof die een allergische reactie veroorzaakt bij hooikoorts-patiënten. Als je lang op een pissebed kauwt en dat lekker vindt, dan heeft dat hetzelfde effect als immunotherapie', aldus Weissenbruch.

Of het ook echt werkt, is nog maar de vraag. Er is namelijk geen enkel wetenschappelijk bewijs te vinden voor de genezende werking. Het zou daarom ook een placebo-effect kunnen hebben.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook