Dit zijn de grootste verschillen tussen het coronavirus en hooikoorts

De symptomen lijken verdomd veel op elkaar, maar er zijn ook verschillen.

Lees ook

Je niest je een ongeluk en je ogen blijven maar tranen. Je vermoedt dat je hooikoorts weer om de hoek is komen kijken, maar maakt je ergens ook zorgen of het geen corona is. Want de symptomen lijken verdomd veel op elkaar. Maar er zijn ook verschillen, komen ze.

Koorts

Het grootste verschil tussen hooikoorts en corona is koorts, vertelt bioloog Arnold van Vliet. Ook al doet de naam anders vermoeden, koorts komt bij hooikoorts patiënten bijna niet voor. Nou heb je bij corona ook niet altijd koorts natuurlijk. Maar mocht koorts zich wel voordoen, dan weet je in ieder geval dat het geen hooikoorts is.

Niezen

Een ander duidelijk verschil zou de manier van niezen zijn. Hooikoortspatiënten moeten vaak niezen door geïrriteerde ogen en kriebels bij de neus. Bij corona komt niezen door de verkoudheid.

Het is belangrijk om te niezen in je elleboog, want het kan natuurlijk ook zo zijn dat je last hebt van hooikoorts én het coronavirus. Hooikoortspatiënten wordt dan ook aangeraden om op tijd met medicatie te beginnen, zodat je de twee niet door elkaar haalt.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook