Ischias zenuwpijn – wat is de oorzaak en wat doe je er tegen?

Die vervelende pijn die doorstraalt naar de benen en zelfs de voeten.

Lees ook

Misschien ken je het wel, of heb je het ervaren. Ischias zenuwpijn aan je onderrug, die vervelende pijn die doorstraalt naar de benen en zelfs de voeten. Deze klachten kunnen als enorm vervelend ervaren worden. Gelukkig zijn er veel verschillende behandelvormen. De verschillende vormen van Ischias behandelingen maken het wel lastiger om te bepalen welke behandeling het beste is voor het herstellen van jouw zenuwpijn. Maar om te beginnen is het belangrijk om te weten wat de ischiaszenuw eigenlijk is.

Wat is de ischiaszenuw, en wat doet het?

De ischiaszenuw is de langste zenuw in ons lichaam, de zenuw loopt vanuit de lage rug naar de achterkant van het bovenbeen tot aan de voet. Het komt vaak voor dat de pijn of andere soort symptomen begint bij de lage rug of onderrug. Klachten bij de ischiaszenuw komen vaak voor bij mensen, ongeveer twee op de vijf mensen krijgt last bij zijn of haar ischiaszenuw. Deze klachten komen vaak voor in de vorm van een (hevige) irritatie bij de zenuw.

Wat is de oorzaak van de klachten bij mijn ischiaszenuw?

De meest voorkomende oorzaak van klachten bij de ischiaszenuw is het (onbewust) onderdrukken van emoties. Door het onderdrukken van de emoties zorg je ervoor dat het zelfstandige zenuwstelsel verstoord wordt. De boosdoeners van deze klachten zijn emoties zoals woede, angst, schuld, schaamte en verdriet. Deze boosdoeners vormen zich wanneer het brein een afleiding vindt voor het niet voelen van de pijn bij de emoties. Ook bij stressvolle momenten kan het lichaam deze pijn veroorzaken.

Hoe kun je de ischiaszenuw behandelen?

Er bestaan verschillende soorten behandelingen die de pijn aanpakken, maar helaas is er nog geen behandeling die daadwerkelijk ook begint bij het belangrijkste: de oorzaak van de klachten. Bij deze behandelingen worden de klachten niet, maar juist de symptomen aangepakt. Helaas is het voor nu lastig om de ischiaszenuw te behandelen, en volledig te laten genezen door de huidige geneesinstrumenten die wij hebben. Mocht dit veranderen, brengen wij je natuurlijk op de hoogte!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook