Omg: het gat in een snijplank heeft dus een super handige functie

Een typisch gevalletje: hadden we dit maar eerder geweten…

Lees ook

Je komt soms van die dingen tegen op het internet waar je steil van achterover slaat. Deze keer is de goede oude snijplank aan de beurt. Je gebruikt 'em waarschijnlijk dagelijks, maar heb je je ooit afgevraagd waarom er gat in zit?

Het ‘gat’

Een snijplank is een onmisbaar item in de keuken. We snijden hierop al onze ingrediënten: van groenten en kruiden tot aan vlees. Dat er in vrijwel alle snijplanken een opening zit, is je vast niet ontgaan. Voor jou dient dat ‘gat’ misschien als een soort handvat. En dat is prima, want daar is het deels ook voor bedoeld. Maar, wist je dat het eigenlijk ook een hele andere functie heeft?

Trechter

Het 'gat' werkt ook erg goed als een soort ‘trechter’ om je gesneden ingrediënten zonder te knoeien in de pan te krijgen. Wanneer je met het mes de gesneden etenswaren van de snijplank in de pan probeert te schuiven, is de kans groot dat de helft ernaast valt. Zonde! Met deze simpele tip zal dat vanaf nu nooit meer gebeuren. Typisch een gevalletje: hadden we dit maar eerder geweten…

Bekijk hieronder de instructievideo van LibelleTV.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook