YES: Deze skinfluencers delen onbewerkte foto’s op Instagram

#freethepimple!

Lees ook

Voel jij je regelmatig ongelukkig vanwege oneffenheden op je huis? Vergelijk je jezelf met knappe influencers die altijd een gladgestreken perzikhuidje lijken te hebben? Zonde. Niemand heeft een perfecte huid, want een perfecte huid bestaat niet. Deze skinfluencers laten je zien dat iedere huid mooi is, zoals-ie is.

#freethepimple

Rode vlekjes, bultjes, pukkeltjes, mee-eters: er wordt flink wat weggeshopt op Instagram. Het lijkt hierdoor alsof je misschien de enige bent met flink wat onrust op je huid, maar niets is minder waar.

Er is op Instagram een movement gaande waar wij héél erg blij van worden. De gepolijstje, effen en huidjes zonder zichtbare poriën – wat technisch gezien niet eens mogelijk is – maken plaats voor foto's van real skin. Hashtags als #freethepimple en #acnepositivity voeren de boventoon.

Oneffenheden

Skinfluencers posten massaal ongefilterde foto's van hun huid en laten hiermee zien dat het hartstikke normaal is om te kampen met oneffenheden. En hoewel het niet het geval is dat iedereen dol is op hun pukkeltjes, is het wel belangrijk om je te laten beseffen hoe normaal het eigenlijk is. Deze skin positivity-accounts tippen je hun favo producten om je huid tot rust te brengen, maar laten je ook inzien dat je leven niet pas perfect is wanneer je een gladde huid hebt.

Bron: Grazia | Beeld: Pexels, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook