Diederik Gommers over corona-aanpak: ‘We moeten juist méér bewegen’

De IC-arts wijst op het belang van voldoende beweging en gezonde voeding.

Lees ook

De sportscholen zijn al maanden dicht, bootcamps gaan niet door en baantjes trekken is ook al een tijdje geen optie. Het wordt dan ook steeds moeilijker om in beweging te blijven. En dat terwijl dat zo belangrijk is, zo weet ook IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers. Volgens hem zijn de huidige coronamaatregelen niet geschikt om de volksgezondheid in stand te houden.

Meer beweging

“Misschien had ik harder moeten roepen, maar eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren”, laat Gommers weten aan BNR. “Dat had als eerst versoepeld moeten worden”, vindt de IC-arts.

Volgens Gommers had iedereen juist meer moeten bewegen, gezonder moeten eten en genoeg moeten slapen. In plaats daarvan gingen de sportscholen dicht, werden mensen weggestuurd bij parken en natuurgebieden en werd vooral aangedrongen om thuis te blijven, wat een averechts effect had.

Link tool: post not found

Lekker naar buiten

‘Vooral binnen blijven’, was en is nog steeds de boodschap. “Maar je moet juist lopen, naar buiten en zorgen dat je voldoende stappen hebt gezet; iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ik had liever gezien dat jongere én oudere mensen langer hadden door gesport in de buitensituatie. Gelukkig wordt het nu weer wat mooier weer en wordt dat ook weer wat aantrekkelijker”, aldus Gommers.

Bron: Panorama | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook