What’s new: de nieuwtjes die té leuk zijn om niet te delen

Van food, health en sport tot fashion, beauty en lifestyle.

Happy in Shape verzamelt elke week de nieuwtjes die té leuk zijn om niet te delen. Van food, health en sport tot fashion, beauty en lifestyle; lees mee.

10FREE: Eerste Nederlandse nagellak dat gifvrij, 100% vegan en dierproefvrij is

Wist je dat de toxische stoffen in nagellak onder andere hoofdpijn, migraine, misselijkheid, problemen aan de luchtwegen, verstoring van het hormoonsysteem en duizeligheid kunnen veroorzaken en zo via je nagelriemen worden opgenomen in je bloed? Tijd om daar verandering in te brengen dacht PJR Care, met als resultaat glamorous, eco-vriendelijke, 10 FREE nagellakken waarbij er geen concessies worden gedaan aan kleur, durability en kwaliteit. Die behalve vrij is van de 10 meest schadelijke stoffen, ook dierproefvrij, halal, 100% vegan en zuurstof- en waterdoorlatend is. Je vindt ze op www.pjrcare.nl.

Butcha is in een ander jasje én in een blikje gestoken

Wat de kombucha van Butcha anders maakt, is dat er met een chefs achtergrond bijzondere smaakcombinaties worden gebrouwen. Met mooie ingrediënten als gember, bergamot, hop, hibiscus, framboos en magnolia. Nu in een nieuwe look, geïnspireerd door de diepgang van de unieke smaakcombinaties van deze alcoholvrije sodas. Ook hebben de chefs van Butcha, naast de drie bestaande smaken Blood Orange & Bergamot, Ginger & Lime Leaf en Hop & Grapefruit, een ultimate guilty pleasure zonder schuldgevoel toegevoegd, namelijk: Rasberry & Magnolia. Een kombucha op basis van rood fruit gebrouwen met kamille, limoen, hibiscus en rode peper. Volwassen zoet, fris en bloemig. Meer info vind je hier.

WISHFUL's nieuwste lancering: Eye Lift & Snatch Instant Sculpting Masks

Huda Kattan, founder of WISHFUL, lanceert de Eye Lift & Snatch Instant Sculpting Masks voor vermoeide en slaperige ogen. Het masker bestaat uit een unieke samenstelling van effectieve ingrediënten en extracten uit de natuur. Verrijkt met krachtige peptiden en plantaardige stamcellen worden de ogen gelift en verstevigd. Het resultaat? Binnen 30 minuten een stralende look. Je koopt ze nu online bij www.iciparisxl.nl en www.thebeautyeditor.com en vanaf 7 april in de winkels.

Shoppen bij de Nederlandse do-good webshop SCOON

De Nederlandse do-good webshop SCOON werkt namelijk alleen met merken die vanuit zichzelf een positief verschil willen maken. Zo wordt – volgens de oprichters Guusje en Marloes – de stap naar duurzaam winkelen nóg makkelijker en leuker. Je vindt er een gecureerd aanbod van kleding, beauty en lifestyle producten met een positieve impact op het milieu en de makers. Denk aan merken zoals Veja, Stella McCartney, Patagonia en Girlfriend Collective, gemaakt van visnetten en plastic flessen. Extra leuk: sinds kort hebben ze ook een kids afdeling. Neem vooral een kijkje op Scoon.store.

Soilmates lanceren de gezondste bakolie van het land

Soilmates heeft hun eerste product gelanceerd: Healthy Oil. De all-in-one olie is geperst van lelijke avocado’s en is een fles vol pure power. De olie zit namelijk tjokvol natuurlijke antioxidanten, omega’s en vitaminen en onverzadigde (de goede!) vetten. Het is de enige natuurlijke olie die op hoge temperatuur, tot 270 °C, zijn antioxidanten, vitaminen en omega’s behoudt. Indrukwekkend voor een 100% natuurlijke olie. Geen toevoegingen, geen conserveermiddelen en helemaal vegan. Soilmates Healthy Oil is o.a. verkrijgbaar bij Picnic en wearesoilmates.com.

Hailey Bieber is het nieuwe gezicht van Superga

Met zijn ongecompliceerde formule zijn de iconische sneakers van Superga altijd al een symbool van eenvoud geweest. Een match made in heaven met Hailey Rhode Bieber, die perfect de relaxte maar verfijnde flair van Superga uitdraagt. Het Amerikaanse topmodel staat wereldwijd bekend om haar iconische streetstyle looks, waarin ze moeiteloos verschillende stijlen en sneakers in talloze day-to-night looks combineert. Niet gek dus dat ze voor Spring Summer 2021 het nieuwe gezicht van het Italiaanse footwear label is. Bekijk de collectie hier.

ARMEDANGELS lanceert serie van t-shirts om belangrijke activisten in de frontlinie te steunen

Dat er in 2021 nog steeds grote sociale ongelijkheid heerst is onaanvaardbaar. ARMEDANGELS, het grootste ecologische en eerlijke modelabel in Europa, vindt dat hier een einde aan moet komen. 14 jaar geleden begon het merk met duurzame charity T-shirts en nu introduceren ze de Solidarity Series, een doorlopende serie van t-shirts om belangrijke activisten in de frontlinie te steunen. Deze eerste editie is een samenwerking met de Amerikaanse activiste Tamika D. Mallory; een campagne die zwarte en autochtone stemmen, uitingen en verhalen samenbrengt. 100% van het ingezamelde geld gaat naar 'Until Freedom', Mallory's organisatie voor sociale rechtvaardigheid die vecht tegen systematische rassenongelijkheid in heel Amerika. Hier kun je het T-shirt kopen.

Bee & Flow Manuka Honing doet toetreding tot de Nederlandse markt

Bee & Flow, het compleet sustainable merk uit Nieuw-Zeeland, verovert ons land met een bijzondere Manuka honing die een ‘doodgewone tafelhoning’ binnen no-time doet vergeten. De nectar voor de honing wordt verkregen uit de Manuka, een inheemse struik die voornamelijk in Nieuw-Zeeland groeit en bekend staat om zijn antibacteriële en helende werking. De honing is dus niet alleen heel lekker, maar heeft ook nog eens veel fijne gezondheidsbijkomstigheden. De exclusieve Manuka honing is hier te bestellen via de website van Bee & Flow en is binnenkort te verkrijgen in verschillende winkels en concept stores. Met de kortingscode WELKOM2021 ontvang je tot en met 31 mei 15% korting op je aankoop.

Nieuwe (zonne)brillentrends: Specsavers lanceert de Spring Collection

Het voorjaar staat voor de deur. Mooi op tijd voor het zonnetje heeft Specsavers de Spring Collection gelanceerd waarin het merk de fashion trends van de aanstaande lente heeft doorvertaald. Denk aan aardetinten, minimalistische metalen, getinte glazen en opvallende vormen. Er zijn in totaal 20 mooie frames te verkrijgen als optische monturen en als zonnebrillen. Specsavers heeft niet alleen brillen van haar eigen merken, maar ook designermerken zoals DKNY, Levi’s, DAY Birger et Mikkelsen en Valerie in de collectie. Je vindt de collectie hier.

Deense label Envii lanceert RECOVER capsule collectie

Herstellen van een moeilijke tijd, zware work-out of lange werkdag: volgens Envii is self-care het antwoord. Daar hoort lekker in je vel zitten bij en dus lanceren ze een seamless bodywear collectie. De RECOVER collectie brengt fashion en functionaliteit samen en ondersteunt de natuurlijke lichaamsvormen. Van minimalistische leggings en sporty tops tot joggingsbroeken en hoodies, ze zijn stuk voor stuk ontworpen om je zowel van binnen als buiten goed te voelen. De items shop je hier.

Laatste nieuws