Hoe gezond is een kant-en-klare maaltijdsalade nou écht?

Het is snel én gezond. Of toch niet?

Lees ook

Ben je laat thuis of heb je geen zin om te koken? Een kant-en-klare maaltijdsalade biedt een makkelijke en snelle oplossing. En je bent meteen gezond bezig. Of toch niet? Daar zijn de meningen over verdeeld. Wij zochten daarom voor je uit hoe healthy het nou echt is.

Verschillende soorten

Een kant-en-klare maaltijdsalade is een complete salade waar alle ingrediënten al in het bakje zitten. De schappen staan vol met verschillende soorten, en dat is nu het verraderlijke. Want de salade zelf is inderdaad gezond, maar wanneer daar vette ingrediënten aan toegevoegd worden, is-ie een stuk minder healthy. Dit komt met name door de kazen, vlees en dressings.

Toppings

Volgens het Voedingscentrum moet je iedere dag 250 gram groenten eten, waar je snel aan komt als je een maaltijdsalade eet. Hierdoor lijkt het alsof een kant-en-klare maaltijdsalade een gezonde keuze is. Toch worden de toppings in grote hoeveelheid gegeven, waardoor de calorieën veel hoger zijn dan je misschien verwacht.

Zo eet je het wel gezond

Moet je nu stoppen met het eten van de kant-en-klare maaltijdsalades? Welnee. Vind je het lekker, gewoon eten. Let je op de kilo's? Houd er dan rekening mee wat voor toppings er op de salade zitten. Haal er bijvoorbeeld wat stukjes kaas uit of gebruik de dressing niet.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook