Khloe Kardashian laat lichaam onbewerkt zien: ‘Ik heb altijd met mijn zelfbeeld geworsteld’

'Als je iets vaak genoeg hoort, ga je het geloven', schrijft ze in een emotionele post.

Lees ook

Khloe Kardashian is op zijn zachtst gezegd not amused. Na veel ophef over een gelekte 'onflatteuze' foto van de realityster, plaatst ze nu een emotioneel bericht op Instagram mét een video van haar lichaam zoals-ie echt is. Onbewerkt en puur natuur.

Oeps, foutje

Wat is er de afgelopen dagen precies gebeurd? De assistent van Khloe deelde per ongeluk een onbewerkte bikinifoto van haar online. Het kiekje ging als een lopend vuurtje het internet rond. Omdat Khloe het een onflatteuze foto van zichzelf vond, zette ze alles op alles om het beeld weer van het wereldwijde web af te krijgen. Haar team verzocht media die de foto publiceerden hem offline te halen en ze rapporteerden iedereen die op social media het beeld deelde.

De realityster kwam flink onder vuur te liggen. Volgers snappen niet waarom ze haar echte lichaam, waar volgens hen niks mis mee is, alleen gephotoshopt wil laten zien. Dat terwijl haar kledingmerk Good American juist adverteert met lichaamsacceptatie. 'Je hebt zo'n vertekend beeld van jezelf' en 'Je ziet er eigenlijk beter uit zo', reageerden volgers.

Onbewerkt

De jongste Kardashian zus heeft inmiddels via een lange, eerlijke en emotionele Instagram-post gereageerd en deelt daarbij ook een video van waarin ze haar lichaam laat zien. 'Dit zijn ik en mijn onbewerkte lichaam' begint ze.

Khloe laat weten dat ze alle kritiek die ze altijd krijgt zat is. 'De foto die deze week werd geplaatst is mooi. Maar ik ben iemand die altijd met haar zelfbeeld heeft geworsteld. Als iemand dan een onflatteuze foto van je plaatst met slecht licht dat je lichaam niet laat zien zoals het is, terwijl je hard voor dat lichaam hebt gewerkt, heb je het recht te vragen om de foto niet te verspreiden, ongeacht wie je bent', schrijft ze.

Druk

Khloe biecht op dat ze het al haar hele leven erg zwaar heeft met alle druk die ze voelt om perfect te zijn omdat anderen dat van haar verwachten. '”Khloe is de dikke zus”, “Khloe is de lelijke zus”, “Khloe heeft vast een andere vader omdat ze er zo anders uitziet”, “Ze kan alleen zoveel zijn afgevallen door een operatie”', schrijft ze over de opmerkingen die ze al jaren moet aanhoren.

Ze maakt duidelijk dat ze weet dat ze een realityster is en er dus altijd over haar gepraat zal worden, maar dat ze hoopt dat mensen beseffen dat ze ook een mens met gevoel is. 'Je went er nooit aan om constant beoordeeld te worden, de grond ingeboord te worden en aan te horen hoe onaantrekkelijk je bent. Maar ik zeg je dit: als je iets vaak genoeg hoort, ga je het geloven.'

‘Mijn lichaam’

De 36-jarige sluit af door te zeggen dat ze inderdaad van filters, goed licht en hier een daar een likje Photoshop houdt om zich via social media aan de wereld te presenteren, en dat ze dat ook vooral zal blijven doen. 'Het is mijn lichaam en mijn beeld. Hoe ik eruit wil zien en wat ik wil delen is mijn keuze en die van mij alleen. Ik ben erachter dat ik niet mijn hele leven kan proberen perfect te zijn voor iedereen. Wees jezelf en zorg ervoor dat je hart gelukkig is.'

Bekijk de video van Khloé hier.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook