Gezond afvallen met shakes en weinig calorieën

Ooit nagedacht over een shake dieet?

Lees ook

Er zijn vandaag de dag veel mensen die willen afvallen, of misschien wel moeten afvallen. Met de McDonald's op bijna elke kilometer afstand is het ook geheel logisch dat men eerder kiest voor de makkelijke en lekkere hap, in plaats van de gezonde maaltijd. Er zijn tig manieren om op te vallen. Denk aan diëten, sporten en het veranderen van het eetpatroon. Allemaal manieren om een paar kilo’s kwijt te raken.

Mocht je op het punt staan om te kiezen voor het afvallen door middel van een dieet, dan ben je aan het juiste adres. Er zijn veel verschillende soorten diëten. Toch wel één van de populairste is het dieet met shakes en weinig calorieën.

Hoe gezond is dat precies? Wat doet een dergelijk dieet met je lichaam? Werkt het wel? Dat zijn allemaal vragen die je je moet afvragen voor je begint met een shake dieet. In dit artikel verschaf ik je alle informatie om die vragen juist te kunnen beantwoorden. Tevens zal je na dit artikel een goede keuze kunnen maken met betrekking tot het volgen van een shake dieet.

Wat houdt een shake dieet in?

Het woord zegt het misschien al: een dieet waarbij je enkel shakes consumeert. Dit zijn niet zomaar shakes, deze shakes zijn speciaal ontwikkeld om vitaminen binnen te krijgen, maar de calorieën te laten vallen. Hierdoor zal je snel afvallen. Laten we op één zetten dat het altijd verstandig is om op de juiste manier kilo’s te verminderen. Tevens is het inschakelen van een diëtist zeker een positieve stap. Je hoeft het niet alleen te doen!

Mocht je nou graag al informatie willen over afval shakes en afvallen met weinig calorieën, dan adviseer ik je om dit artikel tot het eind door te lezen.

Hoe gezond is een shake dieet?

Bij elk dieet moet je jezelf afvragen of het wel echt gezond is, goed werkt en of het geen schade brengt aan je lichaam. Niet elk dieet is gezond en dat is iets waar jij naartoe hoort te werken. Een gezonder lichaam.

Een shake dieet is een effectieve manier om snel gewicht te verliezen. Een dieet met maaltijdvervangers is wetenschappelijk effectief bewezen. Dit komt doordat je tijdens het dieet weinig calorieën binnenkrijgt. Goede shakes voor afvallen voldoen echter aan een aantal strenge eisen. Zo moeten ze onder andere voldoende vezels, vitaminen, mineralen en eiwitten bevatten. Hierdoor is de kans op een tekort aan belangrijke voedingsstoffen minimaal.

Er zijn verschillende manieren om af te vallen met dieet shakes. Je bepaalt zelf of je één of meerdere maaltijden vervangt. Hoe meer normale maaltijden je vervangt met een shake, hoe sneller je op het gewenste gewicht bent. Daarnaast is het advies om ernaast voldoende groenten te eten en minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Wat doet een shake dieet met mijn lichaam?

Diëten kan voor iedereen grote gevolgen hebben. Als je een diëtist vraagt, zal hij of zij je ook aanraden om te diëten, maar met bepaalde aandachtspunten. Trek een dieet nooit te lang door.

Een shake dieet kan zeker goed werken. Zolang je het op de juiste manier doet en realistisch blijft zal je mooie resultaten halen, je goed voelen en echt gezonder worden. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om het shake dieet bijvoorbeeld voor een periode van een maand te volgen. Ga daarna langzaam weer over in enkel vast en gezond voedsel. Als je het op de juiste manier doet, zal je de doelen halen die je hebt gezet!

Er zijn veel mensen die doorgaan met afvallen omdat ze steeds dunner willen worden. Dit kan leiden tot een eetstoornis en te laag lichaamsgewicht. Schakel daarom altijd een diëtist in en val op de juiste manier af met shakes. Dit is een voorwaarde die je aan jezelf moet stellen aan het begin van ieder dieet.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook