doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Is een airfryer echt beter dan een frituurpan?

Gelukkig is er onderzoek naar gedaan.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fed6fcbdfac img{#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fed6fcbdfac img{#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fed6fcbdfac img{#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fed6fcbdfac img{#fig-60fed6fcbdfac img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}airfryer vs frituurpan

Een goede oude frituurpan is tegenwoordig not done in de keuken, want een airfryer zou een véél betere optie zijn. Je hebt geen intense frituurlucht, het zou gezonder zijn én het is makkelijker schoon te maken. De airfryer is in veel huishoudens favoriet, al zit er wel een pittig prijskaartje aan. Toch zijn de meningen over de nieuwste hype verdeeld en is niet iedereen overtuigd, want is de airfryer wel echt zo goed als iedereen zegt?

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Minder vet?

Voor veel mensen reden om een airfryer aan te schaffen: het zou minder vet en dus gezonder zijn. Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de verschillen tussen de twee, waaruit is gebleken dat de airfryer wel degelijk meer voordelen heeft. Zo gebruikt het apparaat maar liefst 70 procent minder vet om producten te bereiden, wat ervoor zorgt dat je per 100 gram 45 calorieën minder binnenkrijgt, zo meldt het onderzoek van European Journal of Lipid Science and Technology.

Net zo lekker

Alhoewel dat natuurlijk al een dik pluspunt is, blijken er nog meer voordelen aan een airfryer te zitten. De ‘nieuwe’ frituurpan maakt minder antioxidanten als vitamine C kapot en de smaak blijkt voor velen net zo lekker als de knapperige friet uit de ouderwetse frituurpan. Je levert dus niet in op smaak. Uiteraard kan het zijn dat jij wel degelijk verschil merkt, maar hé, het is in ieder geval het proberen waard.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');