Bizarre hack: hoe je met een potlood je menstruatiepijn kunt verlichten

Er wordt vol ongeloof gereageerd: 'Het werkt echt!'

Lees ook

De één heeft er niet veel last van terwijl de ander maandelijks vergaat van de krampen: menstruatiepijn. Een TikTok-gebruiker beweert dé tip te hebben om de pijn te verlichten en het enige wat je nodig hebt is een potlood.

Life-changing hack

Menstruatiepijn moet niet onderschat worden. Doktoren hebben bevestigd dat het soms zo erg kan zijn, dat het 'net zo erg is als een hartaanval.' Er zijn verschillende manieren om met de pijn om te gaan; wat werkt verschilt per persoon. Van pijnstillers nemen en een kruik op je buik tot in bed liggen met veel chocolade en een slechte film.

Nieuwe manieren om de pijn te handelen zijn altijd welkom en daarom kwam de 'life-changing hack' tegen menstruatiepijn van een vrouw op TikTok erg gewenst.

Potlood

In de video van gebruiker @lessiamac, die inmiddels al meer dan 14 miljoen keer is bekeken, laat ze zien hoe ze met het gummetje van een potlood bovenin haar oorschelp masseert. Ze zegt dat je dat ongeveer een minuut moet doen en het moet herhalen bij het andere oor.

In de comments wordt vol ongeloof gereageerd. 'Ik heb het net geprobeerd en het werkt écht', jubelt iemand. Het blijkt echter niet voor iedereen een succes. 'Mijn krampen zijn blijkbaar te erg, want ik merk geen verschil', schrijft een ander.

Acupressuur

Dokter Claudia Pastides laat aan Metro weten dat het waarschijnlijk te maken heeft met acupressuur, een alternatieve geneeswijze dat onderdeel is van de traditionele Chinese geneeskunde. 'Dat wordt ook wel gebruikt voor menstruatiekrampen en er zijn een handvol studies die beweren dat het kan helpen. Alleen zijn de drukpunten niet in het oor', zegt ze. Ze benoemt dat het ook een placebo effect kan zijn, maar dat je er vooral zonder problemen mee door kunt gaan als het werkt. Let wel op dat je niet te hard drukt en het potlood niet in je oor steekt.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het in zijn werkt gaat. Het proberen waard?

@lessiamac

Idk how, but it really works!! Try this!! #reducepain #periodpain #menstrualcramps #reduce #lifehacks #bestlifehack #forwomenonly

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Bron: Metro | Beeld: iStock | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook