Deze armband geeft je een schok als je te veel junkfood eet

Heb je als doel om minder junkfood te eten? Deze armband helpt je ermee.

Lees ook

Wanneer een vriend of vriendin ons nog even herinnert aan ons voornemen om minder junkfood te eten, willen we het goedbedoelde advies nog weleens wegwuiven, want die hamburger smaakt zo lekker. Deze armband kun je echter wat minder makkelijk negeren. De zogenoemde Pavlok-armband geeft je namelijk een schok als je te veel ongezond eten naar binnen werkt.

Armband

Heb je hulp nodig bij het weerstaan van junkfood? Of geef je te veel geld uit en wil je deze gewoonte verbreken? De Pavlok kan je ermee helpen. De armband die op de website Amazon wordt verkocht is een ‘gedragstoestel’ dat werkt door gebruik te maken van Aversive Conditioning. Met Aversive Conditioning wordt bedoeld dat je iets onprettigs ervaart wanneer je het gedrag vertoont dat je wilt afleren, in dit geval ervaar je dus een schok.

Gedrag afleren

Volgens de ontwikkelaars van het product is de Pavlok de manier om iets af te leren. Een schok is namelijk iets onprettigs en als het even kan willen we nare gevoelens graag voorkomen. Je krijgt dus een schok zodra je iets doet wat je wilt afleveren, zoals junkfood eten. Op deze manier gaan je hersenen junkfood associëren met iets naars en zul je uiteindelijk veel minder geneigd zijn om ongezond eten te willen eten.

Pavlok

Het apparaatje, waarvoor je 199 dollar moet neerleggen, kan overigens veel meer doen dan afrekenen met je junkfood verslaving. Ook als je nagels bijt, rookt of altijd te lang slaapt biedt de Pavlok je hulp. Allemaal in de vorm van een schok. Tja, je moet er wel zin in hebben…

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook