Basic-Fit heropent én lanceert APK service: wij hebben het voor je getest

Want zeg nou eerlijk, hoe fit ben jij nou eigenlijk na een lockdown van 5 maanden?

Lees ook

Oh yeah! De gates to heaven zijn eindelijk weer geopend: de sportscholen! Basic-Fit pakte groots uit voor de heropening én introduceert een APK service. Wij waren erbij en vertellen je meer.

Feestelijke opening

Gezond eten en genoeg bewegen; er zijn maar weinig mensen die dat de afgelopen maanden hebben gedaan. Met de sportscholen die gesloten waren, het slechte weer en het feit dat we veel aan huis gekluisterd zaten (hello Netflix & snacks), hebben de meesten van ons na de lockdown de nodige extra coronakilo's, een slechtere conditie en meer stress.

Basic-Fit heeft daarom één missie na de lockdown: Nederland weer fit en vitaal maken. Vanochtend werd Basic-Fit feestelijk geopend. Om 07.00 uur konden genodigden en de eerste 30 leden met een reservering hun gezonde sportroutine hervatten. Happy in Shape's Sanne was erbij: 'Er hing een goede vibe, iedereen had er zin in om weer te gaan sporten.'

Tekst gaat verder onder de foto.

APK service

Om te checken hoe het gesteld is met je fitheid na al die maanden lockdown is er bij Basic-Fit een speciale APK service. Want zeg nou eerlijk, hoe fit ben jij nou eigenlijk na een lockdown van 5 maanden? Grote kans dat je geen flauw idee hebt! Met de APK service kun je niet alleen zien hoe het fysiek met je is gesteld, maar ook mentaal. Regelmatig sporten en bewegen is namelijk gezond voor lichaam én geest.

Sanne probeerde de APK service alvast voor je uit. 'Ik kreeg een Basic-Fit APK service om te checken hoe ik er fysiek, mentaal en qua voeding voor sta. Ik werd goed begeleid door een personal trainer. Eerst moest ik planken en daarna op een fiets. Mijn conditie was best nog wel oké, gek genoeg. Op basis van mijn APK uitslag is er een workout programma, audio meditatie en voedingspatroon voor me gemaakt, zodat ik er net op tijd voor de zomer weer tegenaan kan.'

Ook checken hoe fit je bent? Doe de APK service dan hier. Extra leuk: je maakt meteen kans op 1 van de 5 personal training sessies bij de Basic-Fit club in jouw buurt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rustig opbouwen

Basic-Fit roept iedereen op om weer lekker te komen sporten, maar vraagt je dat wel verantwoord te doen. Want opeens weer sprinten op de loopband nadat je vijf maanden Netflix hebt gekeken, is natuurlijk een flinke switch.

Sportpsycholoog Jorrit Terpstra tipt: 'Gun jezelf de tijd en bouw je routine rustig en flexibel op. Je lichaam heeft even nodig om weer te wennen en het stellen van keiharde doelen brengt vaak alleen maar frustraties met zich mee. Dus verlaag alle drempels, leg je sportkleding klaar, kies een sportbuddy en sla je gezonde routine noot meer dan twee keer achter elkaar over. Probeer vooral te genieten van de mogelijkheden, een trainer die je opzweept en natuurlijk de spierpijn die gaat komen.' En we gaan niet liegen: zelfs de spierpijn hebben we gemist.

Beeld: Basic-Fit

Laatste nieuws

Zie ook