Dankzij dit dieet zou Adele ruim 40 kilo zijn afgevallen

Adele gooide het roer rigoureus om, met spectaculaire metamorfoses als resultaat. Wat is haar geheim?

Lees ook

Het valt niet te ontkennen: zangeres Adele is ontzettend veel afgevallen, dat blijkt uit eerdere (paparazzi)foto’s en recentere kiekjes op haar Instagram. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Wel zo.

Sirtfood Dieet

De zangeres werkt zes dagen per week met personal trainer Camila Goodis (‘Vroeger huilde ik, nu zweet ik’, aldus Adele) en volgt het Sirtfood Dieet. Sirtfood is een verzamelnaam voor voedingsmiddelen die de sirtuïnes in je lichaam zouden stimuleren. De bedenkers van het dieet, voedingsdeskundigen Aidan Goggins en Glen Matten, noemen die sirtuïnes ook wel skinny genes: genen die een positieve impact hebben op vetverbranding, spiergroei en metabolisme.

Er is een hele lijst met voedingsmiddelen die onder het Sirtfood Dieet vallen, maar een aantal ervan zijn appels, rode wijn, pure chocolade, dadels, walnoten, groene thee, olijfolie en rode ui.

Iets voor mij?

Of het dieet ook echt succesvol is, daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn voedingsdeskundigen die zeggen dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat die voedingsmiddelen je stofwisseling zouden opjutten of spieren zouden versterken: dat laatste kan alleen door sport. Volgens hen heeft Adele haar gewichtsverlies vooral te danken aan minder calorieën en veel meer bewegen.

Gezond en gelukkig

Dat Adele wilde afvallen, was niet omdat ze wilde voldoen aan het ‘ideaalbeeld’. “Ik doe het om gezond en gelukkig te zijn. Ik heb nooit problemen gehad met hoe ik eruit zie.” Integendeel, ze is blij met hoe ze eruit ziet. “Dat is altijd zo geweest. Ik heb bij anderen gezien hoeveel ze met hun uiterlijk bezig kunnen zijn, mensen willen slanker zijn of grotere borsten hebben en dat houdt ze soms volledig in de greep. Dat wil ik niet in mijn leven.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook