Dit is hoe vaak je je handdoek nou echt kunt gebruiken voordat hij de was in moet

Gebruik jij hem een dag of een maand?

Er zijn twee verschillende kampen: de één gaat douchen, droogt zich af en gooit daarna direct de handdoek in de wasmand. De ander gebruikt 'em een maand en vindt het dan wel tijd om haar handdoek eens te wassen. Maar wat is nou de juiste manier?

Goed drogen

Zoals met zoveel dingen, ligt de beste aanpak een beetje in het midden. Direct na het afdrogen je handdoek in de wasmand gooien hoeft niet. Je komt net uit de douche en bent als het goed is dus schoon. Er kunnen wat huidbacteriën op de handdoek achter blijven, maar echt vies wordt je handdoek niet. Wel is het goed om direct na het gebruiken van je handdoek te zorgen dat deze goed op kan drogen. Hang ‘m dus op, en gooi je handdoek niet verfrommeld in een hoek. Als je handdoek niet goed kan drogen, creëer je namelijk de perfecte omstandigheden voor die huidbacteriën om zich te verspreiden op de handdoek. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Link tool: post not found

3 Dagen regel

Goed, na één keer je handdoek al in de was doen is dus wat overdreven. Maar hoe lang kun je je handdoek dan wel gebruiken? Over het algemeen kun je aanhouden dat je je handdoek na drie afdroogbeurten in de was moet gooien. Door wekenlang een handdoek te gebruiken en deze elke keer weer vochtig te maken krijgen de bacteriën op de handdoek namelijk flink de ruimte om uit te breiden.

En het delen van handdoeken? Dat kan ook prima. Wanneer je met je partner of kinderen in hetzelfde huis woont, zul je toch voor een groot deel al dezelfde huidbacteriën hebben.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws