Gouden tip: gebruik dit product tijdens het douchen en je valt veel sneller in slaap

Zo snel was je nog nooit in dromenland.

Lees ook

Kan jij maar moeilijk in slaap komen? Helemaal tijdens deze warme nachten? Dan kun je hier de daaropvolgende dag nog veel ongemakken van ondervinden. Je bent vermoeider en kan je minder goed concentreren. Zou je graag sneller in slaap willen vallen? Dan hoef je alleen maar dit product te gebruiken tijdens je douchebeurt voor het slapengaan.

Ontspannende werking

Het is heel simpel en misschien gebruik je dit product al onder de douche, omdat het zo lekker ruikt: we hebben het over… lavendel! Tegenwoordig zijn er een hoop doucheproducten met deze heerlijk geurende olie erin verwerkt. Ook kun je ervoor kiezen om je na je douchebeurt in te smeren met lavendelolie. Met name deze olie wordt vaak gebruikt als een medicijn tegen slapeloosheid. Verschillende studies hebben aangetoond dat lavendelolie het slaapritme van, met name oudere personen kan stimuleren. Daarnaast heeft deze olie een ontspannende werking waardoor je binnen een mum van tijd heerlijk zal liggen dromen.

Link tool: post not found

Tegenovergestelde werking

Een andere optie om lavendel te gebruiken onder de douche, is om wat (gedroogde) takjes lavendel aan je douchekop vast te maken. Zorg dat de waterstraal over de paarse takken heen valt zodat de lavendelgeur optimaal vrij komt tijdens je douchebeurt. Hierna zal je volledig ontspannen je bed in duiken. Wil je tijdens je douchebeurt in de ochtend juist goed wakker worden? Dan is het raadzaam om de geur van eucalyptus te gebruiken. Naast de verkwikkende werking van deze geur, waardoor je direct alerter en wakker bent, geeft het ook nog je immuunsysteem een flinke boost. Win-win dus!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook