Dit zijn de 10 grootste ergernissen in de sportschool

Erger jij je hier ook groen en geel aan?

Als je naar de sportschool gaat, heb je het vast wel een keer meegemaakt: kreunende mensen, rondzwervende gewichten of zweterige apparaten. Allemaal dingen waar jij je voor, na of tijdens het sporten aan ergert. Logisch! En je bent niet de enige. Veel mensen vinden bepaald gedrag in de sportschool uitermate vervelend. Een onderzoek van Golfsupport.com vertelt ons welke tien dingen de grootste ergernissen veroorzaken. Lees je mee?

10. Bijzondere geluiden
We noemden het net al even, maar een grote ergernis bestaat uit mensen die vreemde geluiden maken tijdens het sporten. Je kent ze wel: de mensen die vliegensvlug van apparaat naar apparaat gaan en bij elke oefeningen de meest merkwaardige geluiden uitstoten. Van kreunen tot puffen, deze mensen laten iedereen graag weten dat ze er zwaar aan tillen. Niet iedereen stelt dat op prijs.

9. Muziek luisteren zonder koptelefoon
Van menselijke geluiden naar geluiden uit een telefoon. Veel mensen storen zich ontzettend aan sporters die muziek luisteren zonder koptelefoon of oordopjes. De muziek galmt door de hele sportschool zodat iedereen kan ‘meegenieten’. Hoe mooi de muziek ook, het is fijner als we het niet kunnen horen.

8. Telefoons
We leven nu eenmaal in een tijd waarin mobiele telefoons onmisbaar zijn geworden. We nemen ze overal mee naartoe en natuurlijk ook naar de sportschool. Gebruikt iemand zijn telefoon om muziek te luisteren tijdens zijn work-out? (mét koptelefoon!) Helemaal prima natuurlijk! Maar we worden iets minder blij als ze er ook daadwerkelijk mee gaan bellen. Sommige mensen voeren hele gesprekken terwijl ze een apparaat bezet houden en laten iedereen meegenieten van hun ‘privé-gesprek’. Doe dat liever op een ander moment!

7. Reserveren
Een van de grootste irritaties is het reserveren van een plekje of apparaat. We hebben het gewoon niet zo op mensen die treuzelen. Ze leggen hun handdoekje ergens neer, gaan rustig water halen, maken nog even een praatje met de buurman en dan pas beginnen ze aan hun oefeningen. Je houdt zo een apparaat heel lang bezet, terwijl het niet eens nodig is.

6. Mensen kijken
De sportschool is natuurlijk een fantastische plek om mensen te kijken. Als we eerlijk zijn maken we ons hier allemaal weleens schuldig aan. Je bent aan het fietsen en tegelijkertijd kijk je stiekem naar de persoon die verderop worstelt met het roeiapparaat. Of je kijkt even naar die ene sportieveling die op indrukwekkende wijze al 10 minuten lang buikspieroefeningen doet. Leuk is het wel, netjes is het niet.

5. Spugen
Het klinkt niet echt lekker en veel mensen vinden het ook gewoon ronduit smerig: spugen in de wasbak. De meeste mensen halen hier alleen water, maar er zijn ook mensen die er even in spugen. Waarom ze het doen is de grote vraag. Maar wat het antwoord ook is, we hebben liever dat ze het niet doen.

4. Niks opruimen
Het komt vaak voor: je loopt van het ene apparaat naar het andere en onderweg struikel je bijna over een set gewichten. Mensen die weigeren hun spullen op te ruimen zijn een grote ergernis van sporters en personeel. Het is toch niet meer dan normaal dat je alles opruimt wanneer je klaar bent?

3. Staan wachten
Niks is erger dan je opgejaagd voelen in de sportschool. En wat maakt dat dat je je opgejaagd voelt? Juist! Mensen die naast je gaan staan wachten tot jij klaar bent. Mega irritant, dat gedram! Je krijgt dan af en toe ook nog eens een vuile blik toegeworpen wanneer je een korte pauze inlast tussen je sets door. Je hebt gewoon de ruimte nodig om lekker je work-out te kunnen doen!

2. ”Hoeveel reps moet je nog?”
Die ene ellendige vraag: ‘hoeveel reps moet je nog?’ Oftewel: hoe lang nog voordat ik op dit apparaat kan trainen? Je voelt je door deze vraag weer helemaal gehaast en zo sport je niet lekker. Gelukkig zijn er ook mensen die tussendoor even een ander apparaat pakken, maar sommige sporters blijven stoïcijns naast je staan. Erg vervelend!

1. Naast je zitten
Iedereen ervaart het weleens in het openbaar vervoer: je zit in de bus en er komt iemand naast je zitten, terwijl de hele bus zowat leeg is. We vinden het niet prettig dat mensen te dichtbij komen en dat geldt ook voor de sportschool. We hebben er echt een hekel aan als mensen het apparaat naast ons kiezen terwijl elk ander apparaat vrij is. Het blijkt de grootste irritatie uit het onderzoek te zijn en wij kunnen dat goed begrijpen!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws