5 Verrassende beautyhacks met vaseline

Een potje vaseline is all you need.

Lees ook

Er zijn een miljoen beautyproducten die beloven om je leven gemakkelijker, sneller en goedkoper te maken. Niet allemaal zijn ze even succesvol, maar er is er één wel degelijk een blijvertje: Vaseline. Dit simpele goedje zou eigenlijk iedereen altijd bij de hand moeten hebben, want je kunt er van alles mee. Komt-ie:

1. Eye gloss

Het hebben van glanzende oogleden is al een tijdje een beautytrend. Breng een blushy oogschaduw aan op je oogleden en voeg daar een laagje vaseline aan toe. Een beetje mascara maakt de glossy look helemaal af.

2. Mascara

Vaseline kan je wimpers definiëren, net als een mascara. Breng wat vaseline aan op je wimpers en duw ze voorzichtig naar boven. Het resultaat? Oké, het is geen levensveranderende look, maar het is een klein liftje voor als je de zware make-up wil vermijden.

3. Make-up remover

Beweren dat vaseline een donkere ooglook kan verwijderen, is een dappere belofte om te maken. Maar veel mensen zweren bij de vettige substantie. Het is een beetje rommelig maar het werkt echt. Zorg er voor dat je daarna wel dat je de vettigheid van je gezicht afwast om puistjes te voorkomen.

4. Highlighter

Het vinden van een highlighter die er natuurlijk uitziet en niet een ton glitter op je gezicht achterlaat is lastig. Breng een beetje vaseline aan op je jukbeenderen en de brug van je neus. Voor iets meer shine kan je daar bovenop een klein beetje oogschaduw aanbrengen. Het uiteindelijke resultaat? Een verrassend goede highlighter.

5. Nagellak

Vaseline kan je helpen bij het lakken van je nagels. Hoe? Door een beschermende laag aan je huid toe te voegen, zal het een barrière vormen tussen je huid en de lak. Breng de gelei rondom je nagels aan en begin te lakken zoals je normaal zou doen. Eenmaal droog, kan je de foutjes (en de vaseline) met een beetje water makkelijk verwijderen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook