Vergeet jij altijd alles? Dan ben je heel slim!

We verzinnen het niet, het is wetenschappelijk bewezen!

Ben jij enorm vergeetachtig en heb je soms het idee dat je hoofd een vergiet is? Goed nieuws! Canadese onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat als je vaak dingen vergeet, je dus eigenlijk heel erg slim bent.

Slimmerik

Arts, neurobioloog en hersenonderzoeker Dick Swaab legt het uit aan RTL Nieuws: 'Je brein wordt de hele dag door gebombardeerd met allerlei nutteloze informatie. Als je iedere dag zou onthouden wat je hebt ontbeten, dan zou dat zonde van de opslagruimte in je hoofd zijn. Er is eigenlijk geen limiet aan wat je kunt onthouden, maar als je erg veel informatie onthoudt, wordt het moeilijker voor je brein om belangrijke informatie terug te vinden.' Dat is dan ook de reden dat je sommige dingen wel onthoudt, en andere dingen niet.

Relevant

Als je goed werkende hersenen hebt, is het dus heel normaal als je niet relevante dingen vergeet. 'Denk maar eens aan een weg die in de afgelopen maanden verbouwd is en waar je iedere dag langs komt. Waarschijnlijk ken je de nieuwe situatie uit je hoofd, maar kun je je de oude al niet meer voor de geest halen. Dat komt doordat je brein de onbelangrijke informatie heeft gewist.' Vergeet jij dus vaak iets? Dan zit het in jouw bovenkamer waarschijnlijk helemaal goed!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws