Kim Kötter over derde zwangerschap: ‘We zagen allemaal beren op de weg’

'Dit was een lucky shot'

Lees ook

Dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend is, daar kan Kim Kötter als geen ander over meepraten. De presentatrice kreeg, samen met manlief Jaap Reesema, twee zoons via IVF. Geheel onverwacht werd ze vorig jaar spontaan zwanger van de derde. Hoewel het stel hun geluk niet op kom, zaten ze niet meteen op een roze wolk. In Beau Monde vertelt Kim openhartig over deze periode.

Enorme schok

Nadat Kim en Jaap twee kinderen via IVF mochten verwelkomen, werd Kim spontaan zwanger van een derde. “De schok was enorm!”, blikt Kim terug in Beau Monde. De zwangerschap kwam aan het licht tijdens het sporten. “Ik was flink aan het trainen. Normaal ben ik strak als ik twee weken lang buikspieroefeningen doe, nu leek mijn buik steeds dikker te worden”, vertelt de presentatrice. “Ik at gezond, zo raar. Toen ik tijdens het mountainbiken flauwviel, vroeg mijn vitaliteitscoach wanneer ik ongesteld moest worden. Huh, dacht ik, ik kan me de laatste keer niet herinneren. Terwijl ik een regelmatige cyclus heb! Mijn coach vroeg of ik zwanger was, ik riep dat dat niet kon. Toch?”

‘Niet langs de kassière’

Om zeker te weten of Kim zwanger was, moest ze een zwangerschapstest doen. “Naar de Etos voor een test was geen optie, het hele dorp kent me”, aldus de Twentse. “Dus bestelde ik een zwangerschapstest bij Bol.com, maar na drie dagen wachten – er was veel vertraging met pakketjes in verband met corona – hield ik het niet meer. Ik zei tegen Jaap dat hij naar de supermarkt verderop moest om een test te halen: ‘En niet langs de kassière. Gebruik de zelfscan.’ Hij wilde weten voor wie hij een test moest halen. Voor de oppas? Nee, voor mij.”

Emotioneel moment

De test vertelde het stel als snel dat er een derde spruit op komst was. “Toen we de test deden, verscheen er meteen een plusje. We waren super emotioneel. Maar ook onzeker”, vertelt Kim openhartig. Nadat het stel een lang IVF-traject achter de rug had voor de eerste twee zoons, was deze spontane zwangerschap compleet nieuw en onverwacht. “Onze andere twee kinderen waren ‘uitgekozen’: het beste zaadje, het beste eitje. Dit was een lucky shot. Ik ging meteen na wat ik allemaal had gegeten en gedronken. Ook was mijn lijf nog niet hersteld van Expeditie Robinson. Straks had ik een parasiet! En hoe moest het met onze carrières die net zo lekker gingen? We zagen allemaal beren op de weg.”

Nog een klap

Het was dus allesbehalve een onbezorgde zwangerschap aan het begin. En vlak daarna volgde er (letterlijk en figuurlijk) opnieuw een klap. “We gingen kamperen op Terschelling. Waar Youp plotseling de straat op rende en ik hem nog net voor een auto kon wegtrekken, waarbij ik hard viel. Mensen applaudisseerden, omdat ik zo adequaat had gereageerd, maar ik voelde alleen maar paniek. Het was een behoorlijke klap geweest”, vertelt Kim. “We hebben toen zo snel mogelijk een echo laten maken. Zodra we ons kindje zagen, waren we meteen verliefd. Sindsdien was het één grote roze wolk. En nu hebben we drie zonen en zijn we écht compleet.”

Meer lezen over Kim Kötter? In de nieuwste Beau Monde staat een uitgebreid interview. Vanaf woensdag 2 juni in de winkel!

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook