Eloise van Oranje openhartig over onzekerheden door social media

"Op social media krijg je zo vaak perfecte dingen te zien"

Lees ook

We weten allemaal dat al die loeistrakke lichamen, perfecte garderobes en meest luxe vakanties van influencers je soms flink jaloers kunnen maken. Jezelf vergelijken met hun 'perfecte leventjes' is volgens Eloise van Oranje zonde van je tijd, zo vertelt ze in Tijd voor Max.

Onzeker door Instagram

Eloise timmert keihard aan de weg als influencer. Op Instagram heeft ze inmiddels al meer dan 200 duizend followers en daarnaast komt haar eigen boek Learning by Doing volgende week uit. Eloise is vanwege haar job als influencer dagelijks op Instagram te vinden. Maar of ze zich gek laat maken door al die perfecte plaatjes? Absoluut niet.

Gister schoof Eloise aan tafel bij Tijd voor Max om te vertellen over haar social media-gebruik. “Ik ben ook maar een jong meisje, dus natuurlijk ben ik ook onzeker over dingen. Op social media krijg je zo vaak perfecte dingen te zien”, begint ze eerlijk.

Ontvolgen maar

Al die perfecte foto's op Instagram zijn slechts een glimp van iemands leven, zo weet ook Eloise. “Je moet je bedenken dat het een momentopname is van iemand. En hoe ik daarmee omga is dat ik echt wel mensen ga ontvolgen van wie ik de hele tijd denk: jij bent zo mooi, was ik maar zo.”

Volgens de influencer is dat dan ook de manier om je zelfverzekerder te voelen. “De hele tijd iemand anders willen zijn dan wie je eigenlijk bent. Waarom zou je een persoon volgen met wie je jezelf alleen maar gaat vergelijken?”, vult ze aan. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook