Deze fruitsoorten bevatten de minste suikers

Handig om te weten!

Het liefst eet je in de zomer 24/7 fruit. Lekker, zoet en verfrissend. Maar, vergeet niet dat ook in fruit suikers zitten, in sommige zelfs heel veel. Dus volg jij een bepaald dieet of moet je nou eenmaal op je bloedsuikerwaarden letten, dan kun je ook voor fruit kiezen waar minder suikers in zitten. Wij zetten ze voor je op een rij.

Perzik

8,3 gram suiker per 100 gram

De perzik is een lekkere, zoete vitaminebom. De vrucht is rijk aan vitamine A en C en bevat zo’n 2 gram vezels per stuk! Zet je tanden dus maar snel in een sappige perzik.

Aardbeien

4,9 gram suiker per 100 gram

De aardbei is eigenlijk al een toetje op zich, dus eet dit fruitsoort gerust nog wat vaker. Aardbeien zijn bovendien rijk aan vitamine C en het mineraal potassium (kalium), wat goed is voor je huid, immuunsysteem en botten. Per 100 gram aardbeien krijg je bovendien ook nog eens bijna 2 gram vezels binnen.

Bramen

4,8 gram suiker per 100 gram

Ook bramen bevatten weinig fruitsuikers per portie. Daarnaast bevatten ze veel vezels. Zo krijg je maar liefst 5 gram vezels binnen als je 100 gram aan bramen wegwerkt. Deze vrucht is daarom ideaal om aan je ontbijt toe te voegen!

Frambozen

4,4 gram suiker per 100 gram

Net als in bramen zitten er in frambozen ook veel vezels. Per 100 gram frambozen krijg je tevens 6 gram vezels binnen. Wij weten wel wat we voortaan wat vaker gaan kopen.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws