Waarom hoelahoepen een geweldige workout is

Trek je hoelahoep maar onder het stof vandaan!

Lees ook

Is de sportschool niks voor jou en gruwel je al bij het woord hardlopen? Misschien is hoelahoepen dan wel jouw ding. Je kunt dit gewoon thuis doen, je krijgt er een slanke taille van én het maakt je ontzettend vrolijk.

Sporten

Hoelahoepen alleen voor kinderen? Welnee? Je kent het inderdaad waarschijnlijk nog van vroeger en misschien hebben je kinderen/neefjes en nichtjes wel een vrolijke ronde hoepel. Maar ook volwassenen doen er goed aan om te sporten met het ding. Tegenwoordig zijn er zelfs hoelahoeps verkrijgbaar voor volwassen. Deze zijn groter en zwaarder dan de gewone hoelahoep, waardoor je minder snel rond hoeft te draaien. Hierdoor wordt het hooghouden eenvoudiger, maar een old skool hoelahoep is ook prima te gebruiken.

Slanke taille

Het grote voordeel van hoelahoepen is dat het goed is voor je buikspieren. Je taille en heupen worden er slanker van als je het een paar keer per week doet. Daarnaast maakt de sport je soepeler, heb je minder snel last van lage rugpijn en vermindert het spanning. En tot slot: je verbrandt er ook nog eens veel calorieën mee. Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Wisconsin dat je met een halfuurtje hoelahoepen gemiddeld zeven calorieën per minuut verbrandt en dus met dat half uurtje 210 calorieën weg hoelahoept. Go for it!

Benieuwd naar 5 oefeningen om met je hoelahoep te doen? Klik hier.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

3 fittips voor tijdens je zwangerschap

3 Fittips voor tijdens je zwangerschap

Blijven sporten tijdens je zwangerschap is heel goed voor je. Lees welke sport het beste bij jou past.
Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Zo raak je bijvoorbeeld al heel snel je kracht kwijt.
Sporten

7 Redenen dat je geen gewicht verliest ondanks veel sporten

Fanatiek aan het sporten, maar geen gewichtsverlies? Lees hier wat de reden kan zijn.