Fajah Lourens deelt realiteit: ‘Mensen denken dat ik altijd in shape ben maar dat is niet zo’

Fajah wordt 40 en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Lees ook

Fajah Lourens is on a roll! De fitnessgoeroe mag binnenkort 40 kaarsjes uitblazen en viert dat met een nieuw boek: Faya Forty & Fit. Grazia sprak haar over die nieuwe levensfase en blikt terug op haar jongere jaren.

Realiteit

Fajah is dankbaar dat ze 40 mag worden, maar vind het ook best een dingetje. “Als ik wakker word met een dik gezicht, trekt dat niet meer binnen een uurtje weg. Ik ben fysiek niet meer zo sterk als vroeger, ben sneller moe. Dat zijn de dingen die mensen altijd noemen als het gaat over ouder worden, en dat is nu mijn realiteit. Best gek, want in mijn hoofd ben ik nog achtentwintig”, vertelt ze.

Rustiger

Fajah is een stuk volwassener geworden nadat ze een aantal dierbaren verloor. “Dat is ontzettend verdrietig, maar door met mezelf aan de slag te gaan, kan ik nu beter dealen met groot verlies”, vertelt ze. “Ik heb mijn verleden opgeruimd, ben een healing proces ingegaan. Ik heb nog steeds een gek randje, maar ben nu veel rustiger.”

Emo-eter

Haar nieuwe boek Faya Forty & Fit is een dagboek waarin Faya elke dag opschrijft wat ze doet, hoe ze dit doet, hoe ze zich voelt en wat ze eet (en cheat!) om op haar 40e verjaardag de fitste versie van zichzelf te zijn. “Je leest ook wie ik echt ben (een emo-eter als ik verdrietig ben!), hoe ik patronen doorbreek en wat ik doe nadat ik een heel doosje pinda’s heb gegeten. Mensen denken dat ik altijd in shape ben. Dat is niet zo”, legt ze uit. “Vijf jaar geleden was ik retestrak en daar zijn op het strand foto’s van gemaakt. Dat hebben mensen nog steeds in hun hoofd.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook