Onthuld: deze make-upproducten zouden beauty experts nooit kopen 

Volgens hen zijn deze producten je geld niet waard.

Lees ook

Er is altijd wel wat nieuws in beautyland, van “de beste mascara” tot een make-up sponsje dat je echt moet hebben. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Make-upexperts onthullen welke producten zij zelf nooit in huis zouden halen.

Make-upsponjes en beautyblenders van latex 

Sponsjes en beautyblenders van latex kun je vaak voor een klein bedragje op de kop tikken, maar het zijn geen producten die make-up artist Saffron Hughes in huis haalt. “Ze zijn niet erg duurzaam en absorberen veel vloeistof, waardoor het kostbaar is om ze te gebruiken”, vertelt de expert aan Red Online. “Daarnaast kan latex de gevoelige huid irriteren, omdat het makkelijker bacteriën vasthoudt.”

Gekleurde foundationpoeder

Het lijkt misschien slim om foundationpoeder te kopen die dezelfde kleur heeft als je foundation zelf, maar volgens Hughes is dat een no go. Je brengt hiermee volgens de expert een onnodige extra laag op je huid aan, waardoor het er cakey uit kan gaan zien. “Ik raad aan om in plaats daarvan een transparante foundationpoeder te gebruiken. Die werkt voor elke huidskleur en geeft een natuurlijkere uitstraling.”

High-end mascara’s

Investeren in een dure mascara? Dat is volgens Hughes onnodig. “Duur betekent niet altijd beter, zeker aangezien mascara’s maar drie maanden houdbaar zijn. Betaalbaardere mascara’s geven vaak hetzelfde resultaat, maar hebben geen chique verpakking. Merken als Rimmel, Max Factor en Ardell Beauty hebben een van de beste mascara’s voor een redelijke prijs.”

Enkele oogschaduwpotjes

Als je altijd maar een bepaalde kleur oogschaduw draagt, kan een individual eyeshadow de oplossing bieden, maar Hughes is er geen fan van. “Ze zijn ontzettend duur en een enkele oogschaduw is niet praktisch”, oordeelt ze. Als make-up artist heeft ze zoveel mogelijk producten zo efficiënt mogelijk nodig. Met tig losse potjes duurt het te lang om de juiste kleur te vinden. “Palettes zijn veel praktischer en kosten in verhouding minder.”

Gezichtsscrub

Sommigen zweren bij een goede gezichtsscrub, maar Hughes bevindt zich niet onder hen. “Hoewel je misschien het idee krijgt dat een gezichtsscrub je huid grondig reinigt, zijn ze meestal te harsh voor je huid. Te hard exfoliëren kan resulteren in irritatie, acne en je huid wordt gevoeliger voor verbranding.” In plaats daarvan kun je volgens de expert beter een milde cleanser gebruiken. “De juiste cleanser verwijdert een te veel aan olie, vuil en verfrist de huid.”

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook