Waarom de Garmin Venu 2S healthwatch de musthave van dit moment is

Happy in Shape hoofdredacteur Hilde Veeren test de nieuwste health watch: de Venu 2S.

Lees ook

Iedereen kent de sportieve smartwatches wel: horloges waarmee je je sportprestaties, zoals hartslag en snelheid, kunt bijhouden. Vaak kun je er ook muziek mee afspelen en emails op ontvangen. Handig, maar Garmin gaat nog een stapje verder.

De nieuwe campagne Dear Body gaat over gezonder leven en luisteren naar je lichaam. Je krijgt daarbij hulp van innovatieve producten, zoals de health watches Venu 2 en Venu 2S, de stijlvolle Lily en de slimme weegschaal Index S2. Stuk voor stuk producten die je algehele welzijn monitoren en verbeteren. Happy in Shape hoofdredacteur Hilde Veeren test de komende periode de nieuwste health watch: de Venu 2S en zal je laten weten wat deze smartwatch allemaal doet en voor je kan betekenen.

Functies

De Venu 2S doet alles wat een normale smartwatch doet: je ontvangt er je email en berichten op. Je kunt er je hartslag, snelheid, afstand en calorieverbruik op meten. Daarnaast worden je dagelijkse activiteiten gemeten: het aantal stappen, gelopen trappen, de hoeveelheid slaap, je cyclus, stressniveau en meer. De Venu 2 en 2S voegen daar nog heel wat extra’s aan toe. Wanneer je het horloge juist gebruikt, krijg je te zien of je goed geslapen hebt en of je lichaam klaar is voor een intensieve work-out of dat je het juist wat rustiger aan moet doen; hoe hoog je stressniveau is en wanneer het tijd is voor een ontspanningsoefening. Daarnaast bevat het horloge meer dan 25 sportapps met speciale graphics, waarmee oefeningen worden weergegeven.

Test

Hilde: “Ik gebruik al jaren een sporthorloge, maar vooral om mijn hardloopprestaties bij te houden. Ik meet mijn tijd, snelheid en hartslag en stel zelfs af en toe een speciaal trainingsprogramma in. Nooit meer dan dat. Maar sinds ik de Garmin Venu 2S om mijn pols heb, kan ik echt alles bijhouden.”

“Deze eerste week focus ik vooral op wat het horloge voor mijn welzijn kan doen. Ik heb een drukke baan (ben hoofdredacteur van twee magazines), een gezin, ben klassenmoeder van de klas van mijn dochter en heb een druk sociaal leven. Dat ik af en toe gestrest ben weet ik natuurlijk wel, maar met het horloge kun je pas echt meten hoe het ervoor staat.”

Slaap

“Het horloge meet je slaap, stressniveau, geeft middels een Body Battery je energieniveau aan en geeft zelfs een waarschuwing als je stressniveau te hoog is. Al na een paar dagen zie ik dat ik waarschijnlijk te weinig slaap. Ik weet dat ik laat inslaap en tijdens deadlinetijden vroeg wakker ben, ready for battle. Ik voel me op zich prima, maar mijn Body Battery staat ‘s ochtends op slechts 67, terwijl die natuurlijk hoger zou moeten zijn aan het begin van de dag (100 is optimaal).”

Stressniveau

“Ook bij het aangegeven stressniveau schiet ik op een dag regelmatig in het oranje of rood. Een paar keer popt er een ademhalingsoefening op mijn scherm. Handig, want zo breng je je hartslag naar beneden en neem je “gedwongen” even een pauze. Op mijn scherm wordt de oefening duidelijk aangegeven. 4 seconden inademen. Vasthouden. En weer 4 seconden uitademen. Dat werkt duidelijk en prettig.”

Bewegingsadviezen

“Ook luister ik trouw naar bewegingsadviezen, waardoor ik niet uren achterelkaar achter mijn computer geplakt zit, maar regelmatig even afwissel met een korte wandeling. Het horloge helpt me enorm om bewust te zijn van wat beter kan. Al na een paar dagen ben ik de waarschuwingen op mijn scherm voor. Ik sta regelmatig op. Check mijn hartslag en stressniveau op drukke dagen en doe echt mijn best om stressvrij in slaap te vallen.”

“Ik word nu wakker met slaapscores richting de 80, waarbij mijn slaap volgens het horloge van goede kwaliteit is. Dat zie ik ook terug in mijn Body Battery die sinds het gebruik van het horloge opgekropen is tot over de 80! Ik had nooit gedacht dat ik een horloge met zoveel functies echt zou gebruiken, maar dit horloge werkt verslavend, helemaal als het je helpt beter te leven.”

Volgende week test ik de speciale health snapshot: een functie van het horloge dat in twee minuten een overzicht geeft van al je gegevens. Handig voor jezelf, maar je kunt dit overzicht ook doorspelen naar je arts. De week daarna ga ik met een speciale Garmin Coach van start met een sportprogramma. Lees je met me mee?

Laatste nieuws

Zie ook