Onderzoek: na 10 uur beginnen met werken is beter voor de gezondheid

Draai je dus gerust nog een keertje om!

Lees ook

Ben jij niet echt een morning person? Dan is het bijna een mission impossible om braaf om acht uur achter je laptop te kruipen. Gelukkig heeft onderzoek nu eindelijk aangetoond dat zo vroeg beginnen ontzettend slecht is voor je lichaam én voor je productiviteit.

Grote invloed

Goed nieuws voor mensen die geen vroege vogels zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je het beste je werkdag kunt beginnen om tien uur s’ ochtends. Dit heeft met name te maken met hoeveel slaap je nodig hebt. Als je van negen uur tot vijf uur werkt, is de kans groot dat je te weinig slaap hebt gehad. En dit slaaptekort heeft weer invloed op je stemming, je mentale gezondheid en je werkprestatie. Wanneer je om tien uur begint, ben je voldoende uitgerust om de dag goed te beginnen.

Extra hard werken

Niet alleen werkende mensen zouden later moeten beginnen, ook de schooltijd van kinderen kan beter wat later. Kinderen blijken namelijk rond elf uur ‘s ochtends veel betere schoolpresentaties neer te zetten dan in de ochtend. Het is zelfs zo dat kinderen zich in de ochtend heel moeilijk kunnen concentreren.

De onderzoekers van de studie zijn van mening dat een slaaptekort een groot probleem is. Veel mensen hebben hier namelijk last van. Als mensen weinig slapen, moet het lichaam extra hard werken om alles voor elkaar te krijgen. Een baan waarmee je van negen tot vijf werkt is dan ook helemaal niet gunstig. Wanneer je wel voldoende nachtrust hebt gehad, begin je de dag uitgerust en met een frisse blik. Hier worden je presentaties ook een stuk beter van. Wij draaien ons in het vervolg nog een keertje om. Slaap lekker!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook