Isa Hoes eerlijk over botox en fillers: ‘Je moet voor je lichaam zorgen’

De 54-jarige actrice is niet vies van een spuitje hier en daar.

Lees ook

Je kunt prima jezelf accepteren en tóch zo nu en dan een cosmetische ingreep ondergaan, als je het Isa Hoes vraagt. De actrice is inmiddels 54 jaar houdt ervan om er goed uit te zien en daar hoort volgens haar af en toe een beetje botox bij. In de nieuwste LINDA. praat ze eerlijk over het ouder worden, ijdelheid en haar cosmetische ingrepen.

Zelfacceptatie

Isa staat deze maand in bikini op de cover van LINDA. en lijkt de jeugdigheid zelve. Hoewel ze merkt dat ze ouder wordt, is dit vooral in positieve zin. In het blad vertelt ze namelijk dat ze met steeds meer liefde naar zichzelf is gaan kijken door de jaren heen. En hoewel Isa er zeker niet jonger uit hoeft te zien dan ze is, ziet ze er wel graag goed uit. “Van een nieuwe beautybehandeling word ik heel snel enthousiast”, vertelt ze over haar ijdelheid.

Toch wordt hier op sociale media niet altijd positief op gereageerd. “Als ik daar iets over deel op Instagram, vallen er altijd wel mensen over me heen: ik moet mijn leeftijd omarmen, mezelf accepteren hoe ik ben, enzovoort. Maar het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten?”, aldus Isa.

Botox en fillers

Jezelf accepteren kan volgens de 54-jarige actrice ook prima met een cosmetische ingreep hier en daar. Isa maakt er dan ook geen geheim van dat ze af en toe botox en fillers gebruikt om het allemaal nét iets strakker te trekken. “Tot je veertigste zorgt je lichaam voor jou, daarna moet jij voor je lichaam zorgen”, laat de actrice weten. “Dat is wat ik doe.”

Toch let ze erop dat ze niet doorslaat. “Ik vind het beangstigend als mensen er te ver in gaan, dan lijkt het net of ze een masker dragen”, vertelt ze. “Het voelt doods voor mij, alsof je geen contact krijgt.” Van een psycholoog hoorde ze dat het ook nog eens ongezond is als je je mimiek niet meer kunt gebruiken, omdat je jezelf dan minder goed kunt uiten. “En daarbij: je leeftijd verraadt zich toch wel. Je nek, je handen: je ziet het altijd ergens anders.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook