Oeps: we vergeten heel vaak dít lichaamsdeel te wassen

Guilty as charged.

Lees ook

Of je nou het liefst 's ochtends of 's avonds doucht, er is geen fijner gevoel dan fris en fruitig onder het warme water vandaan te stappen. De conditioner laat een heerlijk geurtje achter in onze lokken en de douchegel maakt ons lichaam weer helemaal schoon. Maarre, toch is er één deel van ons lichaam dat we steevast vergeten te wassen.

Oeps, vergeten

De meeste mensen hebben een vast ritueel voordat ze gaan slapen. Velen maken hun gezicht schoon of stappen even onder de douche, poetsen hun tanden en voorzien de huid van een crème. Er is echter iets wat je vanaf nu moet toevoegen aan je ritueel, namelijk het schoonmaken van je navel. Dermatologen beweren dat veel mensen vergeten hun navel dagelijks schoon te maken.

Pas op

Maak jij je navel vanaf nu elke dag schoon? Let dan wel op welke producten je gebruikt, zo waarschuwt Jessia J. Krant, assistent-dermatoloog bij SUNY Downstate Medial Center. “Voorzichtig met water en zeep en alleen met je handen.” Ook Robert Brodel, professor dermatologie bij de University of Mississippi Medical Center is het daarmee eens. De professor adviseert om een milde zeep te gebruiken zolang deze maar geen alcohol bevat. “Dat zorgt voor uitdroging. Als je het toch met alcohol doet, doe het dan snel en vet je navel direct in met een hydraterende lotion.” Aha!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook